Nyd øl og barokmusik ved ny Baroktoberfest

Camerata Øresund - BaroktoberfestBarokensemblet Camerata Øresund er arrangør af Baroktoberfesten, der kombinerer tidlig-musik, fortællinger og øl. Foto: Camerata Øresund.

Hvad sker når man kombinerer en kontratenor, en kierkegaardekspert, øl og barokmusik? Det kan du blive meget klogere på ved den nye musikfestival, Baroktoberfest, der er inspireret af den tyske oktoberfest tradition.

Oktoberfest er ikke umiddelbart noget, man normalt forbinder med klassisk musik, men det har barokensemblet, Camerata Øresund tænkt sig at lave om på, når de den 25.-27. oktober byder publikum velkommen til en helt ny barokfestival i København – ’Baroktoberfest’.

‘Baroktoberfest’ finder sted i Koncertkirken på Nørrebro og strækker sig over tre dage. På programmet er i alt 6 koncerter med vidt forskellige temaer. Festivalen byder på alt fra orkesterkoncerter med komponistportrætter over intim kammermusik med lut og gamber til “late night” koncerter med en blanding af barok og folkemusik.

Oktoberfeststemning i Koncertkirken

Festivalen er, som navnet indikerer, inspireret af den tyske Oktoberfest, en folkefest som fejrer fællesskabet, sanserne og musikken og selvfølgelig øllet. Camerata Øresund vil med ‘Baroktoberfest’ skabe tre musikalske dage, hvor publikum – bænket ved langborde med en specialøl i hånden – tages med på en musikalsk rejse.

– Forestil dig, at du den ene dag søger ly for regnen på en pub i London, drikker Ale og lytter til Purcell. Næste dag slukker du tørsten på en Kneipe i Østrig med en Weizen øl i hånden, mens tonerne fra Biber og Schmelzer flyder gennem lokalet. Hvad sker der, hvis vi udfordrer publikum på flere sanser? Hvorfor smager tysk og engelsk øl forskelligt? Og hvorfor hører vi noget musik som typisk fransk eller italiensk? Har det noget med vejret eller landskabet at gøre, eller måske noget helt andet? Kom til Baroktoberfest, test sanserne og bliv klogere’ lyder det fra Peter Spissky, der er kunstnerisk leder af Camerata Øresund. Ensemblet, hvis special er tidlig-musik, består af musikere fra både Sydsverige og Østdanmark.

Musik og fortællinger

Ved Baroktoberfestivalen kan du bl.a opleve sanger Morten Grove Frandsen, der er noget så sjældent som en dansk kontratenor. Kierkegaardspecialist, filosof og forfatter Peter Tudvad medvirker ved koncerten ‘Forførelsens takt og tone /Mozart og Kierkegaard – musik og fortællinger’ søndag den 27. oktober kl. 15. Desuden medvirker Johnny Tessier, soloklarinettist i DR SymfoniOrkesteret, samt den svenske folkemusiker Mats Edén.

Åben prøve for publikum

Som optakt til festivalen afholder Camerata Øresund onsdag den 23. oktober kl. 15.30 – 16.00 åben prøve for alle interesserede. Dette er en unik mulighed for at komme helt tæt på musikerne og orkestret og se, hvordan der arbejdes med indstudering af musikken. Den åbne prøve og ‘Baroktoberfest’s åbningskoncert med Morten Grove Frandsen som solist er desuden en del af Koncertkirkens 10 års fødselsdagsprogram, der finder sted i samme uge.

Læs om mere Camerata Øresund

Køb billetter til Baroktoberfesten her. 

Baroktoberfesten finder sted i Koncertkirken, Blågårds Plads, 6A, 2200 København N den 25.-27. oktober. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!