Vinterjazz byder på over 500 koncerter

Vinterjazz 2017.

Vinterjazz 2017 bliver større end nogensinde med hele den danske jazzelite, udenlandske navne og nye spændende bud repræsenteret på 128 spillesteder i 3 uger.

Copenhagen Jazz Festival findes også om vinteren. Hvert år siden 2001 har fonden bag festivalen, der ellers mest er kendt for den store sommerbegivenhed, stået bag Vinterjazz. Festivalen begynder altid den første fredag i februar og varer nu 3 uger (med en weekend i hver ende). Så i år er premieredatoen 3. februar – mens sidste chance er 26. februar.

– Vinterjazz er et sammenskudsgilde, der skabes af jazzklubberne og de turnerende musikere under festivalen. (…) Vinterjazz har til formål at sætte fokus på dansk jazz og i særdeleshed på de dedikerede spillesteder, uafhængige arrangører og jazzforeninger rundt omkring i landet, og det gør vi ved at kickstarte sæsonen og skabe en festivalfølelse hos publikum, spillesteder og musikere, siger Kenneth Hansen, festivalleder for Vinterjazz og Copenhagen Jazz Festival.

Vinterjazz over hele landet

Vinterjazz bliver stadig mere landsdækkende. Det er dog et faktum, at langt størstedelen af spillestederne er placeret i hovedstadsområdet. Men festivalen kommer f.eks. også til Bornholm, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Silkeborg, Nørre Nissum og endda Flensborg. Antallet af koncerter øges også hele tiden og i år når festivalen for første gang op over 500 koncerter – en del af dem er gratis, mens andre kræver entré. Koncerterne finder sted på 128 spillesteder i løbet af 3 uger.

Danske jazzdivaer blandt anbefalinger

Signe Eeg på Vinterjazz

Signe Eeg optræder på Vinterjazz festivalen. Foto: Vinterjazz.

Med så stort et udvalg er der brug for et overblik og det kan man skaffe sig på Vinterjazz festivalens onlineprogram (se link nedenfor). Her vil vi nævne nogle appetitvækkere, der forhåbentlig giver dig lyst til at studere programmet nærmere – og her holder vi os naturligvis til hovedstaden.
Girls in Airports er navnet på en eksperimenterende, dansk kvintet – i øvrigt udelukkende mænd. De lader sig inspirere af musik fra hele kloden. De har bl.a. spillet i USA, Kina, Brasilien og flere europæiske lande. Det er blevet til i alt fire albums. Karens Minde Kulturhus, Kbh. SV, fredag d. 3.2.
Jonatha Brooke er en amerikansk singer-songwriter, der tangerer jazz. Bl.a. Lutherkirken, Kbh. Ø, fredag d. 3.2.
Sidsel Storm er én af Danmarks mange, gode jazzsangerinder, og de fleste af dem er heldigvis med på festivalen. Men Storm er med helt i toppen. Absalon Hotel, Kbh. V, fredag 3.2.
Fatima Zidan kommer fra Ægypten og hendes musik er stærkt arabisk inspireret. Global, Kbh. N, lørdag d. 4.2.
Kurt Rosenwinkel, amerikansk superguitarist, spiller med sin trio Bandit65. Jazzhus Montmartre, fredag d. 10.2. og lørdag d. 11.2.
Claudia Campagnol er sanger og multiinstrumentalist. Født i en romafamilie i Ungarn, opvokset og uddannet i Sverige, nu bosiddende i Danmark. Café Dan Turèll, fredag d. 10.2.

Dennis Mackrel

Dennis Mackrel optræder med DR Bigband på Vinterjazz festivalen. Foto: Vinterjazz 2017.

Dennis Mackrel & DR Big Band spiller Guld fra Arkivet. Den amerikanske dirigent har spillet med Count Basie og kender efterhånden DR Big Band godt. DR Koncerthuset, Studie 2, onsdag d. 15.2.
Sinne Eeg er måske den allerbedste af de danske jazzdivaer. Hun har modtaget talrige priser og er altid anbefalelsesværdig. Hun spiller landsdækkende under festivalen og slutter i DR Koncerthuset, Studie 2, søndag d. 26.2.
I øvrigt kan du møde stort set hele den danske jazzelite – så rigtig god fornøjelse!

Læs mere om Vinterjazz festivalen, koncerter og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!