CPH Opera Festival folder repertoiret ud

Operettebåden - Copenhagen Opera FestivalFoto: Mathias Bojesen.

Traditionen tro hiver CPH Opera Festival igen operaen væk fra de skrå brædder og ud i byrummet. Kom med, når det klassiske operarepertoire udøves på cykel, båd og kantsten.

For ottende sommer i træk vil musikken fra CPH Opera Festival lyde i den københavnske sommer. Festivalen, der finder sted den 30. juli – 9. august, lader dig hilse på internationale kunstnere og nye talenter og giver lover oplevelser der vil udvide selv den erfarne operagængers horisont. Blandt flere nye forestillinger vil den gamle favorit, Operettebåden, også være at finde til festivalen. I år byder sejladsen på Den Skønne Helena, Et landsmandsliv, Sigøjnerbaronen, Grevinde Mariza og Oklahoma.

Opera til Folket

Opera startede oprindeligt i gaden, og CPH Opera Festival har i sinde at bringe den tilbage hvor den kom fra. Opera skal ikke være en gådefuld verden, men et godt og behageligt bekendtskab. Derfor hives Operacyklen ud på gader og stræder igen i år. Denne sommer kan du støde på den 125-årige klassiker Pagliacci, på dansk kendt som Bajadser, som omhandler en gøglertrup, der jonglerer med bolde såvel som intriger og jalousi.

Forestillingen spilles også til Paradekoncerten den 6. august, hvor en række af festivalens helt store spillere kommer på banen. Festivaldirektør Peter Lodahl er vært og præsenterer blandt andre ørehængere, stimulerende øjeblikke og Årets operatalent, Elsa Dreisig.

Fælles morgensang er et hit

Hvis man ikke er til forestillinger og blot vil nyde musik i fællesskab, kan man fra mandag den 31. juli til fredag den 4. august troppe op til en halv times morgensang kl. 9.00 ved Wilhelm Scene ved Torvehallerne. Det er ganske gratis og er publikumsfavoritten over dem alle.

Festivalen varer fra søndag den 30. juli til og med onsdag den 9. august.

Læs mere om CPH Opera Festival her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!