Glæd dig til Copenhagen Opera Festival

Copenhagen Opera FestivalFoto: Copenhagen Opera Festival presse.

Fra Blågårds Plads og Kødbyen til havnerundfart og Torvehallerne – Copenhagen Opera Festival kan opleves et væld af steder i hele byen. OplevByen.dks Charlotte Sass Mønsted giver gode tips til kommende operaoplevelser.

Når vi solmættede, udhvilede og kulturhungrende vender tilbage til hovedstaden efter endt sommerferie, kan vi kaste os ud i Copenhagen Opera Festivals store udbud af opera og musik på byens torve, kajpladser og i kanaler fra søndag den 31. juli frem til og med søndag den 7. august.

Spillestederne er mangeartede og ofte er det omgivelser, man traditionelt set ikke forbinder med opera, som når vi kan opleve Pergolesis ”Stuepigens List” i PauseOperaens rejselette opsætning på bl.a. Blågårds Plads og i Kødbyen. Scenografien udgøres af en budcykel og krinolinen er af hvide cykeldæk.

Operettebåden lægger fra kaj ved Gammel Strand på alle festivaldagene kl. 13:00 og kl. 17:00. På den anderledes havnerundfart fører sopranen Signe Sneh Schreiber og basbarytonen Simon Duus os fra ”Farinelli” over ”Laser og Pjalter” til ”Piraterne fra Penzance”. Har turen med Operettebåden givet dig lyst til flere vand- og sangoplevelser er sangerne Philippa Colds og Nicolai Elsbergs program med alt-godt-fra-havet med GoBoat en enestående mulighed for at udforske akustiken i Københavns Havn og under byens broer.

Copenhagen Opera Festival

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen.

Dagens stjerner og fremtidens stemmer

Vi kan i Danmark bryste os af at have fostret mange store internationale operastjerner, og flere af disse kan vi opleve på Opera Festivalen. På festivalens næstsidste dag kan du foretage det svære valg enten at tage på Plænen i Tivoli for at høre Bo Skovhus synge ørehængere fra operetter af Lehár og Strauss familien sammen med den norske sopran Kari Postma – eller en koncertant version af ”Den Flyvende Hollænder” med Johan Reuter som Hollænderen og Ann Petersen som Senta på Ofelia Scenen. Magter du springet fra wieneroperette til Wagner opera, kan du faktisk godt nå begge dele.

Ved koncertrækken Fremtidens Stemmer på Wilhelm Scenen ved Torvehallerne, kan du forvisse dig om, at intet tyder på en afmatning i talentmassen. Studerende fra vores musikkonservatorier vil præsentere det flotte niveau for deres sceniske, dramatiske og sangmæssige færdigheder.Årets unge operatalent, koleratursopranen Sibylle Glosted, er allerede udpeget. Sibylle Glosted synger bl.a. partiet som Ophelia i uddrag af Hamlet in Absentia på Wilhelm Scenen.

Morgensang, Masterclass, OperaLab og korsang for alle

Fra mandag til lørdag i festivalugen kan du møde op ved Wilhelm Scenen kl. 09:00 og deltage i Morgensang ved festivalchef Michael Bojesen. Michael Bojesen vil nok være bekendt for de fleste, der interesserer sig for sang og musik. Om ikke for andet så fra sin tid som chef for DR Pigekoret og som dommer på tv programmerne ”Maestro” og ”Vidunderbørn”. En morgensang er en fantastisk måde at starte dagen på og en blid tilbagevenden til hverdagen. Skal du ikke videre, så bliv klogere på opera ved den efterfølgende OperaLab. Har du tabt dit hjerte til opera og absolut må vide mere om denne kunstform, kan du overvære en række Masterclasses med mesterlærerne Lone Koppel, Peter Lodahl og Ulrich Stærk. Er du selv glad for at synge, har du mulighed for at tilmelde dig Festivalkoret.

Copenhagen Opera Festival finder sted i København fra den 31. juli – 7. august.

Læs mere om Copenhagen Opera Festival her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!