Snart vil byen swinge af Vinterjazz 2018

Vinterjazz 2018Girls in Airports er også i år en del af Vinterjazz programmet. Foto: Robin Hinsch.

Vinterjazz 2018 venter lige om hjørnet med et jazzfyldt program for enhver smag. Et væld af koncerter kan opleves på 150 spillesteder, heriblandt også utraditionelle såsom et rum under Københavns Rådhus og en trommeslagers dagligstue.

Vinterjazz 2018 venter lige om hjørnet. Fra den 2-25. februar vil det mangfoldige festivalprogram, som Copenhagen Jazz Festival står bag, byde på et væld af jazzkoncerter fordelt på 150 spillesteder landet over. Det er dobbelt så mange som for blot fire år siden.

Spansk superstjerne

Blandt festivalens hovednavne finder man den spanske superstjerne Jorge Rossy, Herbie Hancock-guitaristen Lionel Loueke, den skandinaviske freejazz-gruppe Fire! Orchestra, New Orleans-sangerinden Sasha Masakowski foruden Justin Kauflin, Walt Weiskopf, Kirk Lightsey, Nancy Harms, Randy Newman, Katie Thiroux, Circuit des Yeux, og ikke mindst Tyshawn Sorey, der er én af de mest omtalte nye amerikanske jazzkomponister i øjeblikket. Blandt de danske navne kan man opleve Emil de Waal+ feat. Nulle, DR Big Band feat. Claudia Campagnol, Sinne Eeg Group, Morten Schantz og Marilyn Mazur Special 4 feat. Jakob Buchanan og mange flere.

Mikkelborg og NHØP’s ‘Hommage’

Det er desuden værd at bemærke et par af de større særprojekter: Palle Mikkelborg & DR Big Band står bag en aften med musikken fra Mikkelborg/NHØP “Hommage” i Koncertsalen, det relativt nysamlede Maluba Orchestra, ledet af Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai, tager på festivalturné, og Aarhus Jazz Orchestra giver en stribe koncerter under titlen “Sketches of Barcelona” med førnævnte Jorge Rossy og den herboende saxofonist og komponist Cesar Joaniquet.

Initiativer for nye publikummer

For mange af jazzklubberne rundt omkring i landet markerer Vinterjazz et startskud for sæsonen efter en lang vinterpause. For andre arrangører er Vinterjazz en mulighed for at åbne koncertsale, kulturhuse og kirker for turnerende danske og internationale kunstnere, mens festivalen for andre er en mulighed for at prøve noget helt andet af med kuraterede koncertrækker, mini-festivaler i festivalen og andre eksperimenter fra arrangørsiden for at tiltrække nye publikummer Således har Vinterjazz i år øget fokus på at udbrede levende jazz for børn i form af Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, samt for unge og ungdommelige sjæle i form af Jazz Remixed og Ung Jazz.

Jazz i utraditionelle rammer

Desuden er musikinitiativet Low-Fi i år en del af Vinterjazz. Low-Fi er et fællesskab, hvor værter og musikere møder hinanden uden for de konventionelle spillesteder og arrangerer koncerter i dagligstuer og andre utraditionelle steder. Sammen med Vinterjazz arrangerer Low-Fi koncert i et rum under Københavns Rådhus, i en lejlighed på Nørrebro, i det nye iværksætterhus Villa Kultur på Østerbro og i den hedengangne jazztrommeslager Svend Erik Nørregaards dagligstue.

Vinterjazz 2018 finder sted den 2.-25. februar.

Find mere information om Vinterjazz 2018, program og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!