Oplev ny dansk design på 3daysofdesign

Portray Yourself af Egon GadeFotograf Egon Gades portrætserie 'Portray Youself' kan opleves i Nordhavn ved Anker & Co. De portrætterede har i samspil med fotografen skabt deres eget selvportræt. Foto: Egon Gade.

Hvis du er vild med design, så vil du elske de næste tre dage. Her byder 3daysofdesign nemlig på masser af særlige design arrangementer, udstillinger og pop-ups. Kom tæt på den kreative proces, tal med designere og vær med, når ambassader og husbåde inviterer indenfor.

Nu stiller 3daysofdesign igen skarpt på det ypperste og nye indenfor dansk design. Det sker fra i morgen torsdag d. 24. til på lørdag d. 26. maj. 3daysofdesign har på få år udviklet sig til at være Danmarks største årlige design-event. Omend 3daysofdesign især tiltrækker branchefolk, journalister, arkitekter, bloggere og designentusiaster fra hele verden er alle velkomne til at deltage i de mange arrangementer.

I løbet af 3daysofdesign kan du opleve den danske designscenes nyeste koncepter inden for livsstil, belysning, foto, møbel- og interiørdesign. Du bliver bl.a. inviteret indenfor i ellers lukkede showrooms og til udstillinger og kreative workshops, hvor du får indblik i fremtidens trends og tendenser. Andre højdepunkter inkluderer pop-up udstillinger, nye design-butiksåbninger og unikke installationer præsenteret i smukke historiske bygninger.

Fra ambassader til husbåd ved Refshaleøen

3daysofdesign

Det italienske ambassadørpar inviterer indenfor i deres residence, Palazzo Glückstadt i Fredericiagade. Ferrari og 3 Falke Møbler er blandt initiativtagerne til arrangementet. Foto: 3daysofdesign.

En lang række ambassader i København åbner ganske exceptionelt dørene i forbindelse med 3daysofdesign. Det gælder den franske ambassade på Kongens Nytorv, ligesom blandt andre den italienske, spanske, islandske, svenske og schweiziske ambassade deltager med udstillinger på 3daysofdesign. DesignWerck på Refshaleøen er vært for en række forskellige events. Foruden 40 udvalgte danske og nordiske designerbrands kan man her opleve en nybygget husbåd møbleret med lutter skandinavisk design. Under overskriften ’The Best from the Wadden Sea’ sættes der fokus på mad fra Vadehavet og bydes på smagsprøver som østers, lam og oksekød.

Læs mere om DesignWerck her.

Særlige selvportrætter

Portray Yourself af Egon Gade

Fotograf Egon Gades portrætserie ‘Portray Yourself’ kan opleves i Nordhavn ved Anker & Co. Den portrætterede her er reklamemanden, Morten Angelo. Foto: Egon Gade.

I Nordhavn kan du opleve fotograf Egon Gades udstilling ’Hvem er jeg?’, der er en række intense sort/hvid portrætter fra serien ’Portray Yourself’. Portrætterne er blevet til i et samspil mellem den portrætterede selv og Egon Gade. Den portrætterede har været med til at styre forløbet under kyndig vejledning af fotografen og er på den måde med til at skabe sit eget selvportræt. Det har ifølge de portrætterede gjort processen både interessant, legende og givende og resultatet særligt nærværende og ærligt. ’Hvem er jeg?’ er et fotografisk projekt for Leith Society, ligesom Egon Gade arbejder med lignende projekter for andre virksomheder og private. ’Hvem er jeg?’ kan opleves hos Anker & Co, Århusgade 120, Nordhavn – den blå dør til højre for indgangen.

Læs mere om fotograf Egon Gades arbejde her.

Noma og lyset

Noma

Hos Anker & Co kan du høre om visionen bag lysprojektet på den ny Noma restaurant. Foto: Noma.

Anker & Co inviterer derudover bl.a. til ’Early Bird’ præsentation af det nyeste internationale indenfor belysning i deres showroom. Det sker ved guidede ture, der indledes med anmelderroste croissanter fra ’Juno the Bakery’ og friskbrygget kaffe. Det foregår hver dag kl. 9.00 – 12.00. Anker & Co er desuden vært ved en række talks, bl.a. vil lysdesigner Sarah Fredelund fra Studio David Thulstrup fortælle om virksomhedens vision bag lysprojektet for den nye Noma restaurant. Samtidig udstiller Anker & Co deres specialdesignede XAL armatur til Noma og den skræddersyede lampeskærm designet af Jonas Edvard.

Læs mere om Anker & Co her.

Tapas i Finn Juhls Hus

Du kan komme til tapas og danske specialiteter i Finns Juhls Hus, drikke cocktails i Moltkes Palæ, opleve virksomheden Fredericia Furnitures storslåede showroom på toppen af det gamle tidligere kongelige posthus på Købmagergade. Hos Carl Hansen & Søn’s flagskibsforretning i Bredgade kommer man helt tæt på de danske møbeldesign ikoner fra bl.a. Kaare Klint og Hans J. Wegener. Her holdes live workshops i møbelhåndværk.

Læs mere om Finns Juhls Hus her.
Læs mere om Carl Hansen & Søn her.
Læs mere om Fredericia Furniture her.

3daysofdesign giver ikke blot mulighed for at se de nyeste designs men også at tale personligt med designere og producenter og få et indblik i deres kreative processer. 3daysofdesign blev etableret i 2012 for at skabe international bevågenhed og omtale af den danske designscene og promovere København som international designhovedstad. Bag initiativet står Anker & Co, Erik Jørgensen, Kvadrat og Montana.

3daysofdesign finder sted en lang række steder i København fra torsdag den 24. maj – lørdag den 26. maj.

Læs mere om 3daysofdesign, events, udstillinger og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!