Guide til lækre bolig- og designforretninger

Guide til bolig og designforretninger - Normann CopenhagenFoto: Normann Copenhagen.

Skal boligen fikses op eller sofaen skiftes ud? København bugner af inspirerende shoppemuligheder indenfor bolig og design. Her får du fire formidable bud på byens bolig- og designforretninger.

Danish Design – vi er verdensberømte for det, og det smitter naturligt af på de københavnske bolig- og designforretninger. Her mikses dansk og internationalt design, ligesom ikoniske klassikere får selskab af nye stilsikre møbler og designløsninger. Her får du fire formidable bud på byens bolig- og designbutikker.

Paustian: Verdensarkitektonisk ramme

Paustian

Foto: Paustian er tegnet af Jørn Utzon.

Med indbydende beliggenhed og udsigt til Nordhavnen finder du møbel- og designforretningen Paustian. Som en genial afspejling af den stålsatte designbevidsthed, der befinder sig indenfor murene, har Paustian til huse i en bygning designet af selveste Jørn Utzon, arkitekten bag Sydneys berømte operahus.

Hos Paustian finder du designklassikere såvel som vovemodig nytænkning. Forretningen henvender sig både til private og erhvervskunder, hvorfor man finder møbler, tæpper, belysning og forskellige accessories både til den smagfulde stilrene indretning af boligen og kontoret. Paustian er for nylig blevet anerkendt for sin indretning af Dok1, det nye bibliotek og kulturhus i Århus, ligesom de smukke Eames Plastic Side-stole i Paustians egen restaurant giver en appetitvækkende fornemmelse for, hvad både møbelhus og køkken kan levere af gode sager.

Paustian ligger på Kalkbrænderiløbsvej 2, København Ø.

Læs mere om Paustian her.

Illums bolighus: Strålende luksus i glas og mahogni

Beliggende på en af byens mest attraktive adresser, midt på Amagertorv og i lokaler, der kan dateres tilbage til 1961, er Illums Bolighus et forjættende glashus, som reflekterer lyset på tværs af glas og gyldne flader over broen af de mørke mahognigulve. Illums Bolighus emmer af luksuriøs forkælelse på alle områder.

Stueetagen, der lokker med alt fra designersmykker, -kogegrej og -nips, er udgangspunktet for en opstigning, hvor du langsomt, men sikkert bevæger dig gennem et detaljeret boligunivers, hvor intet er glemt: Lamper fra stilsikre PH til Artemides Pirce Sospensione pendel, der giver associationer til himmelrummet og leg med Saturns ringe.

Foto: Arne Jacobsens verdensberømte stol Ægget.

Foto: Arne Jacobsens verdensberømte stol, Ægget.

Arne Jacobsens verdenskendte stol, Ægget kan her rekvireres i vekslende polstringer. Den står og lokker med en drejetur blandt et væld af både danske og udenlandske møbelklassikere foruden nydesignede møbler. Her er Aupings senge og sengetøj i Damask, tykke håndklæder og vamsede badekåber i blød velour, der opfordrer til prioriteter som afslapning og velvære.

Bolighuset byder også på tøj til herrer- og damer, bl.a. kan man finde kvalitetsskjorter hos Stenstrøm, ligesom Max Mara har en filial her.

Illums Bolighus har i øvrigt for længst sluppet tilknytningen til stormagasinet Illum og ejes i dag af en investeringsgruppe.

Læs mere om Illums Bolighus her. 

Illums Bolighuset ligger på Amagertorv 10, København K.

Normann Copenhagen: Originalt og tidløst design

Bag vægge, der blandt andet har sat rammer om et vandværk og en biograf, er det nu Normann Copenhagens muntre og indbydende interiør, der på 1700 kvadratmeter lægger polstring og linjer til designhungrende gæster.

Foto: Normann Copenhagens kogleinspirerede Norm69.

Foto: Normann Copenhagens kogleinspirerede Norm69.

Normann Copenhagen har eksisteret siden 1999 og udfolder et bredt udvalg af egenproducerede møbler, lamper, tekstiler og accessories. I et stilfuldt miks af formstøbt plast, stål og træ, bevæger Normann Copenhagen sig kælent langs de gamle dyder og alligevel hele tiden på vej frem. Tag for eksempel det lille rullebord, som passer så eminent til en hverdags-Mojito eller den to-personers Era sofa, som står så skarpt og moderne og alligevel sender tanker på tur i tiden til andre, ældre, men nok så berømmede danske møbeldesignere. Normann Copenhagens pendel i plast, som slet og ret hedder ’Norm 69’, giver da også associationer til PH’s ’kogle’, men er dog sin egen – også når det gælder prisen.

Læs mere om Normann Copenhagen her. 

Normann Copenhagen ligger på Østerbrogade 70, København Ø.

No nonsense hos CasaShop

Bolig- og designforretningen CasaShop har eksisteret siden 1985. Casa Shop markedsfører sig med en no nonsense attitude i forhold til indretning og har sin egen personlige selektive stil, der kommer til udtryk ved et kompetent udvalg af både skandinavisk og international boligdesign. Hos CasaShop skal man ikke forvente at finde alle designklassikerne, men netop kun de ting som CasaShop finder interessante.

Cuero stolen

Foto: Cuero stolen er en remake af Sommerfuglestolen. Den er blandt CasaShops udvalg af stole.

Man kan blandt så meget andet finde svenske Cuero – en remake af sommerfuglestolen, som i 1970’erne prydede alverdens teenageværelser. Med det traditionelle canvas, læder eller lammeskind over sit enkle stålstativ stråler Cuero stilsikkert og gør lænestolen rangen stridig.

Udover stole, borde og sofaer, er her blandt andet belysning, design til køkken og bad, tæpper, tekstiler, opbevaring og en særlig samling af ’hooks and handles’ – greb, håndtag og knagerækker man ikke møder mange steder.

Læs mere om CasaShop her.

CasaShop ligger på Store Regnegade 2, København.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!