Oplev Danmarks største tegning på Østerbro

Benjamin Noir og VrimmelBenjamin Noir i færd med at tegne Danmarks største tegning, 'Vrimmel'. Foto: Freja Frønstrup Tørner Hansen.

Benjamin Noir har begivet sig ud i sit livs største projekt, nemlig at udfærdige landets største tegning ‘Vrimmel’. Den kan opleves på metrohegnet ved Trianglen.

Den 34-årige tegner Roald Benjamin Bergmann, der bruger kunstnernavnet Benjamin Noir, tegner det kæmpestore værk han kalder ‘Vrimmel’ på metrohegnet ved Trianglen ind mod Fælledparken på Østerbro. Værket, der har været undervejs siden april, er 2 meter højt og hele 66 meter langt, og kommer altså med denne størrelse til at slå landets rekord.

Kendte bygninger frit fra hukommelsen

Benjamin Noir er kendt for at illustrere byer og bygninger med sin sirlige sorte streg, og han tegner på fantastisk vis det kæmpe værk i fri hånd og frit fra hukommelsen. Normalt kreerer han mindre tegninger i samme detaljerede stil, der kommer til udtryk i det nye værk, men han har nu kastet sig over en noget mere omfattende udfordring. Værket forestiller en vrimmel af Københavns, særligt Østerbros, både kendte og ukendte bygninger samt få imaginære bygninger.

Bestilt af Københavns Metroselskab

Det sort-hvide værk er bestilt af Københavns Metroselskab, der for tiden er igang med at konstruere, en ny metrolinje. Tegningen kreeres med over 125 af de størst mulige sorte Posca-tuscher, og herefter males det over med en lak, der skal beskytte værket mod regn og grafitti. Værket bliver kun tegnet med sort, og er altså helt frit for farver, for, som kunstnernavnet Noir antyder, er Benjamin Noirs stil kendetegnet ved den sorte farve.

Danmarks længste kunstværk ‘Vrimmel’ kan opleves på metrohegnet ind mod Fælledparken ved Trianglen på Østerbro. Værket vil som minimum være tilgængeligt for offentligheden året ud.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!