Forårsinspiration til haven og boligen

Efter nogle mørke måneder indendørs kan trangen til at forny det velkendte blive stor, men nogle gange mangler inspirationen. Her er tre bud på, hvordan du kan skabe nyt liv i haven og hjemmet.

Vinterens brune og grå farver er så småt ved at bukke under for forårets piblende liv. Snart følger lysten til at gå i haven eller lave om på indretningen i hjemmet. Heldigvis er der masser inspiration at hente lige her.

Kursus i pileflet

Pilen har siden oldtiden været en stor del af vores liv og kultur. Planten fandtes naturligt som prydplante eller levende hegn, og på grund af dens bøjelighed blev den også brugt som materiale til kreative flettearbejder. Det kunne være alt fra hegn til kurve og hytter. I dag er pilen stadig populær i haverne og som kurve og kunst. Hos Skovens Pileflet lidt uden for Køge kan du komme på besøg i Mais have, hvor du med udsigt til skoven og åbne marker kan få et kursus i, hvordan du får pilen formet til alt fra kurve, fuglehuse, pyntegenstande mm. Hvis du er mere til større arrangementer, tilbyder AOF aftenkurser i pileflet, hvor du over en længere periode kan lære kunsten at flette med pil.

Skovens Pileflet

Østerskovvej 19, 4682 Tureby

AOF kurser

Nye blomster til haven og boligen

Haven er måske trist efter vinteren, og det er længe siden, at stuen har set friske blomster. Hos Naturplanteskolen i Hedehusene kan du få inspiration til, hvordan du får bæredygtige haver og spiselige planter, der kan give liv til dit hjem. I løbet af foråret holder planteskolen workshops om alt fra selvforsyning, giftige planter til flerårige grøntsager og rundvisninger blandt skolens mange planter. Her kan du få viden om havens skjulte skatte, eller hvordan du holder liv i haven og blomsterne i stuen. Du kan også prøve kræfter med podning på tværs af planters pollen og få dine egne formerede planter og frø med hjem, som kan give spændende liv til din nye have.

Læs mere her 

Skab nyt liv i din bolig med loppemarkedfund

Længes du efter at få lidt farver og nye ting ind i dit hjem? Det vrimler med loppemarkeder i København, hvor du kan gøre et kup og finde det nyeste tilbehør, der kan pifte din bolig op. Det er en oase af skatte og antikviteter, og på Thorvaldsens Plads er et af de største og mest interessante markeder i byen. Her finder du de fineste antikvariater, der specialiserer sig i særlige genstande til din bolig. Udover et stort udvalg af vintage møbler og nips gør de en dyd ud af at sælge det fineste dansk design, keramik og Royal Copenhagen porcelæn.

Læs mere her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!