Copenhagen Jazz Festival spiller for 40. gang

Copenhagen Jazz FestivalFoto: Kristoffer Juel Poulsen.

Snart forvandler byen sig til én stor swingende organisme, når Copenhagen Jazz Festival 2018 byder på mere end 1300 koncerter, der vil fylde koncertsteder og lyde fra byens pladser og parker. Carla Bley, Melody Gardot, Kurt Elling og Brad Mehldau er blandt navnene.

Copenhagen Jazz Festival nærmer sig. Det er i år 40. gang festivalen holdes og igen fejrer man jazzen med et væld af koncerter, og som vanligt er definitionen af jazzen meget bred. Festivalen, der første gang blev holdt i 1979, har vist sig langtidsholdbar ved dels gennem alle årene at være opmærksom på nye tendenser i både dansk og international jazz og dels ved at have udviklet sig til en levende tradition, som foregår i byens rum.

Når Copenhagen Jazz Festivalen den 6-15. juli ruller hen over byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.300 koncerter fordelt på over 120 scener rundt omkring i byen. Man forventer, at koncerterne til sammen bliver besøgt af over 250.000 glade publikummer.

De særlige temaer

Blandt de særlige temaer i år er ”21st Century Jazz”, der består af tre koncerter, som alle afvikles i Skuespilhusets foyer. Kunstnerne er Night Repair, Kasper Staub Trio og Danielle Dahl. Et andet og efterhånden velkendt tema er ”Jazz By The Sea”, som er langt mere omfattende og lidt mere traditionelt. Her inviteres publikum til ni aftener med kunstnere fra USA, Mali, Etiopien samt naturligvis Danmark på en af festivalens største og mest populære scener ved Kulturhuset på Islands Brygge. Selv glæder jeg mig ikke mindst til DRs Big Band, der fejrer, at det har været med alle 40 år, ved at invitere en masse indtil videre hemmelige gæster.

Grammy vinderne, Michel Camilo & Tomatito

Festivalen præsenterer i anledning af jubilæet ekstra mange ”highlights”. Blandt hovednavnene er den amerikanske pianist, Carla Bley, der efterhånden er 81 år, men stadig stærkt spillende. Hun optræder med en trio i DR Koncerthuset. Andre store navne er Brad Mehldau Trio og Melody Gardot, der begge optræder samme sted. Desuden kan nævnes Hermeto Pascoal, der spiller op i Prøvehallen, Marilyn Mazur Shamania på Betty Nansen, Kurt Elling Quintet i Skuespilhuset, Grammy vinderne Michel Camilo & Tomatito i DR Koncerthuset og Tower of Power i Den Grå Hal. Der er masser af andre highlights, men adskillige af koncerterne er allerede udsolgt. Man skal derfor være hurtig, hvis man går efter de store navne.

Sophisticated Ladies og Jesper Thilo

I den anden ende finder vi de gratis, udendørs koncerter og dem er der mange af. Her blot et udpluk af disse på premieredagen den 6. juli; Marc Bernstein 4 (Freddys Bar), Jesper Thilo Quintet (Viften), WonderBrass (Balders Plads), Sophisticated Ladies (Sofiekælderen), Jakob Dinesen/George Garzone Quartet (Cava Bar), Ida Nielsen, der tidligere var bassist hos Prince (Balders Plads) og Bernadotte Swingers (Krøgers Have).

Brug hjemmesiden – den er god

Hvis man har svært ved at vælge, er festivalens hjemmeside rigtig god at lade sig inspirere af. Her er mange sorteringsmuligheder, når man vil gennemgå programmet. Man kan vælge dato, tid på dagen, gratis, udendørs, highlights, tema, genre og område i byen. Man kan desuden anvende søgefeltet til søgning på alt muligt. Glem heller ikke, at man kan lave sin egen profil og derefter afmærke de koncerter, man gerne vil se og til sidst få sit helt private program – lige til at tage med på mobilen eller printe ud.

Copenhagen Jazz Festival 2018 finder sted i København i dagene den 6.- 15. juli.

Læs meget mere om Copenhagen Jazz Festival og program her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!