Tivoli åbner for sommersæson nummer 175

TivoliTivoli åbner sæsonen med et overdådigt påskeunivers. Foto: Tivoli.

Vovehalse kan opleve Skandinaviens første virtuel reality forlystelse i Dæmonen, kunstneren Olafur Eliasson har skabt 33 nye lamper til Haven og der vil være rig mulighed for at komme i påskehumør med får, lam og tusindvis af forårsblomster i Tivoli.

Tivoli har netop i går den 6. april åbnet for sommersæsonen og helt aktuelt lægger man ud med et påsketema, der kan opleves overalt i den gamle have til og med 17. april. I området foran Pantomimeteatret mødes man af 24.000 blomstrende tulipanløg i farverne gul, orange og lilla. Længere inde i Haven venter påske- og pinseliljer, krokus, en stor hyacintmark foran H.C. Andersen Slottet og 10.000 vis af bundplanter i forårets farver. Ved Plænen kan man spise pandekager, biksemad og lune sandwich og kigge på påskefår og lam, der har slået sig ned i græsset.

Ildsprudlende drager i virtuel reality

Virtual Reality i Dæmonen i Tivoli

Dæmonen i Tivoli har fået ny dimension i form af virtual reality.

Igen i år byder Tivoli på en række nyheder. Der er eksempelvis premiere på en ny virtual reality-oplevelse i rutschebanen Dæmonen, hvor Tivoli som den første forlystelsespark i Skandinavien tilbyder den form for digitale oplevelser. Forestil dig at du sidder fastspændt i Dæmonen med 77 km i timen, udsættes for 4G påvirkning, passerer 3 loops og oplever et fysisk fald på 20 meter. Nu forstærkes denne oplevelse yderligere med et univers af ildsprudlende drager og dæmoner fra den kinesiske mytologi og fyrværkeri, der eksploderer omkring dig. Med andre ord – den nye digitale oplevelse i Dæmonen henvender sig i den grad til adrenalinhungrende vovehalse.

Eliassons lamper og nyt Orangerie

Tingene foregår i mere roligt tempo i det nye Orangerie. Her er palmer, TV-studie og en ny musikscene. Byggeriet af Orangeriet har kostet ca. 20 millioner kroner. Desuden har den internationalt anerkendte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og Tivoli udviklet 33 nye lamper, der hænger omkring Tivoli-Søen.

Kiin Kiin michelinstjerne-kok nu i Tivoli

Et nyt grønt restaurantkoncept ser dagens lys med restauranten Gemyse, der har sin egen ”Spiselige Have” med grøntsager, krydderurter, frugttræer og frugtbuske mm. Kokken Christoffer Brink, tidligere Geranium og Alberto K., skal styre Gemyse. Også den Michelin-belønnede Henrik Yde fra Kiin Kiin åbner ny restaurant i Tivoli, nemlig i Det kinesiske Tårn, hvor han slår dørene op til Kiin Kiin Piin To. I øvrigt skifter Det Japanske Tårn navn tilbage til Det kinesiske Tårn.

Brian Wilson og Erykah Badu

Fredagsrock fejrer 20 år med internationale koryfæer – herunder Lil Wayne, 5 Seconds Of Summer, Brian Wilson og Erykah Badu. Du kan se frem til mere end 250 live koncerter indenfor forskellige genre fordelt på scenerne i Tivoli.

Tivolis sommersæson nummer 175 byder på 172 åbningsdage og den varer til og med 24. september.

Læs mere om Tivoli og hele sommersæsonen her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!