Guide: Tre udendørs skøjtebaner i København

Skøjtebanen på Frederiksberg RunddelFoto: Frederiksberg Kommune.

Det er tid til at slibe skøjterne og komme afsted, for sne eller ej – byens anlagte skøjtebaner er frosne og klar. Om de naturlige såsom Søerne bliver til skøjtebaner i år, må vinteren derimod vise. Vi guider dig til isen.

Så er det blevet tid til at finde skøjterne frem fra gemmerne og komme afsted henover isen. Vi guider dig til to af byens anlagte skøjtebaner, der er klar og i brug, og den naturlige, som vi håber vinteren vil åbne.

Frederiksberg Runddel

Hver vinter forvandles Frederiksberg Runddel til en skøjtebane, der aldrig lukker. Indgangen er gratis og fra kl. 10:00–21:00 i weekender og 11:00-21:00 i hverdagen i december måned kan der lejes skøjter for 50 kr. frem til en time før lukketid. Man er dog også velkommen til at tage sine egne skøjter med, og hvis de er blevet sløve efter en dag på isen, kan de slibes for 70 kr. hos skøjteudlejningen.

Skøjtebanen er ofte velbesøgt om dagen af folkeskoler eller klubber, men hen ad de tidlige aftentimer stilner det af. Man kan være heldig at få isen helt for sig selv, hvis man kan vente til senere på aftenen.

Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg.

Genforeningspladsen

Genforeningspladsens skøjtebane

Foto: Genforeningspladsens skøjtebane.

Efter længere renovation, hvor skøjtebanen er blevet gravet ned i jorden, åbner Genforeningspladsens skøjtebane igen. Det er Nordeuropas længste, kunstige skøjtebane med sine 12 x 400 m, hvor der både er plads til leg og hurtigløbere. Der kan lejes skøjter ved banen, men man er også velkommen til at tage sine egne med. Indgangen er gratis.

Genforeningspladsen 54, 2400 København NV.

Søerne

Kulde og frost har allerede vist sig denne december. Hvis det fortsætter og isen på Søerne i København rammer de magiske 16-18 cm, må der skøjtes på den. I så fald sætter Københavns kommune skilte op for at indikere, hvor det er lovligt at skøjte. Bevæger man sig ud, hvor der ikke er skilte, skal der hostes op med 1.000 kr. som bøde. På Københavns Kommunes hjemmeside kan du se, hvornår der må skøjtes på isen.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!