Der er en ny charmerende kaptajn i byen

Hey CaptainFoto: Hey Captain.

Oplev byen fra vandsiden med iskold rosé i glasset, mens Hey Captain sejler dig rundt og øser af sin seriøse og sjove viden om København, dens bygninger, broer, beboere og historie.

Når man sidder behageligt bænket i Hey Captains bløde skibshynder med et iskoldt glas rosé i hånden, mens man af en guidende kaptajn sejles rundt i Københavns kanaler, bliver der kastet adskillige misundelige blikke i ens retning. Fra de store fyldte kanalrundfarter, fra de små solenergidrevne sejl-selv både og fra kajen.

Nyt alternativ til den traditionelle kanalrundfart

Hey Captain er et nyt alternativ til byens traditionelle kanalrundfarter og har for første gang indtaget Københavns havn og kanaler denne sommer. Hey Captain har taget det bedste fra de store kanalrundfarter, hvor du bliver sejlet rundt, mens en guide fortæller om byen undervejs, og mikset det med hyggen fra sejl-selvbådene, hvor du kan opleve vandet omkring København i et sluttet selskab og med forfriskninger på bordet.

Kaptajnen fortæller anekdoter

Hey Captain - Ilona

Ilona fra Finland er en af Hey Captains kaptajner, der både står ved roret og øser af sin viden om byen. Foto: Anne-Mette Klausen.

Hos Hey Captain er kaptajnen og guiden én og samme person. Båden kan rumme op til 12 gæster, der er et bord i midten, der er bar og musik i højttalerne, hvis det ønskes. Da Oplevbyen.dk tog turen var det Kaptajn Ilona, en ung kvinde fra Finland bosat i København, der bød velkommen ombord. Med kold rosé i glassene gik turen fra Nyhavn ved Inderhavnsbroen og rundt i det smukke københavnske vandlandskab, mens Kaptajn Ilona delte ud af både informativ viden, sjove anekdoter og lidt sladder. Således fik vi historier om hvilke kendte danskere, der boede i hvilke kæmpe husbåde, og hvem af dem, der havde et megasize portræt af sig selv hængende i sit soveværelse. Der var historien om den røde marmor, som Mærsk Mc-Kinney Møller havde udset sig som Operahusets byggesten, indtil folk med forstand på sten og klima overbeviste ham om, at resultatet på de nordlige breddegrader ville blive et lyserødt nærmest pink operahus.

Turene hos Hey Captain tager udgangspunkt i gæsternes viden om København og ruten kan variere og tilpasses alt efter ønske, men som regel inkluderer den Københavns historiske centrum, Amalienborg, Operahuset og Christianshavns hyggelige kanaler. Udover at sejle i sommerhalvåret planlægger Hey Captain også at tilbyde efterårs-og vinterture med gløgg og kakao.

En iværksætterdrøm

Bag den nye kanalrundfart står Casper Junge, der sammen med sin tidligere studiekammerat og nu kompagnon, har startet og ejer Hey Captain. Idéen fik de efter, at de i nogle år havde arrangeret ture med venner og bekendte i deres lille jolle ’Diana’. De besluttede at omsætte alle disse gode oplevelser til deres drøm om at starte egen virksomhed. Casper Junge har sagt sit faste job op og arbejder nu fuldtid på Hey Captian, der indtil videre sejler med to både, begge hentet i Holland.

Oplevelser med nye mennesker

Der er smil på læben, hygge og en herlig uformel stemning ombord hos Hey Captain, hvor man oplever København sammen med nye mennesker – udenlandske som danske – i et lille selskab underholdt af kaptajnen. Og så skal man ikke bekymre sig om at navigere udenom alle de andre, der er ude og opleve byen fra vandsiden. Det klarer Hey Captian.

En kanalrundfart af en times varighed med Hey Captain koster 200 kr. pr. person. Egen båd inklusiv kaptajn med plads til 12 personer koster 2000 kr. 

Læs mere om Hey Captain og booking her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!