La Traviata på Det Kongelige Teater

La Traviata på Det Kongelige teater, Operaen Store Scene.Foto: Miklos Szabo.

Verdis operaklassiker La Traviata baseret på Alexander Dumas kendte roman ”Kameliadamen” kan opleves på Det Kongelige Teater – Operaen, Store Scene.

La Traviata – et af den italienske komponist Giuseppe Verdis (1813-1901) hovedværker – opføres nu igen på Det Kongelige Teater. La Traviata, der på italiensk betyder ‘den faldne kvinde’, handler om det klassiske tema – menneskelig vildfarelse og ulykkelig kærlighed. Det er en tragisk historie om menneskelige fejltrin og kærlighedens forsøg på at overvinde alt – men uden held.

Tragedie på bedste operavis

Man følger den parisiske prostituerede Violetta, der ved en glamourøs fest møder den unge Alfredo. De to forelsker sig hovedkulds i hinanden, og skønt Violetta forsøger at glemme Alfredo kan hun ikke. Hun giver ham en Kameliablomst og beder ham komme tilbage til hende, når den visner. Senere flygter de sammen fra det mondæne Paris’ saloner og lever i fred og idyl på landet. Men fortiden og virkeligheden haler ind på dem. Alfredos far vil ikke tillade giftemål mellem de to, da han ikke kan acceptere Violettas fortid. Efter mange forviklinger skilles Violetta og Alfredo. Til sidst ligger Violetta dødsyg i sit kammer i Paris. Lægen erklærer, at hun kun har få timer tilbage at leve i og Alfredo tilkaldes. De to elskende tager afsked og Violetta dør på bedste klassiske operavis. Operaen er i tre akter.

Smukke arier og duetter

La Traviata er komponeret i 1853. Størstedelen af operaen er lyrisk og lidt vemodig i stemningen. Kun i de to store festscener får musikken en gladere klang. Mest kendt er nok Alfredos hyldest til skønheden og kærligheden i første akts arie ” Libiamo ne’leiti calici”. La Traviata er i det hele taget præget af smukke arier og duetter.

Medvirkende

Instruktør David Radoks tidløse iscenesættelse  af La Traviata havde premiere i 2006. Ved genopsætningen i år er instruktøren Natascha Metherell. Dirigentens podium indtages af Giacomo Sagripanti, Giuliano Carella og Pier Giorgio Morandi, mens rollerne synges af bl.a. Christina Ciannelli (Violetta), Niels Jørgen Riis (Alfredo), Palle Knudsen (Alfredos far), Astrid (Flora), Elisabeth Halling (Annina).

La Traviata spiller på udvalgte datoer i april, maj og juni på Det Kongelige Teater, Operaen, Store Scene på Holmen, Ekvipagemestervej 10, 1438 København.

Læs mere om spilledatoer, billetter og forestillingen La Traviata på Det Kongelige Teater her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!