Ny inspiration til dine gåture i København

Har du lyst til at gå en tur, men mangler du idéer til nye spændende ruter i København og omegn? Så læs med her.

Du kender sikkert situationen: du har lyst til at komme ud at røre dig – og gerne på gåben. Men hvor går man hen? Op og ned ad Strøget? Ned i Nyhavn og ind i Tivoli? De ture har vi alle gået, og de er fine, men ville det ikke være rart at se byen fra nye vinkler?

Folkeliv og Kongstanker

Folkeliv og Kongstanker er en historisk byvandring i det indre København på ca. 5 km. Her kan du se en stor del af byens spændende bygninger, inden for de gamle volde. Turen starter på Rådhuspladsen og fortsætter undervejs til Latinerkvarteret, domkirken, Rundetårn, Rosenborg Slot, Nyboder, Marmorkirken, Amalienborg, Amaliehaven, Nyhavn, Kongens Nytorv, Det Kongelige Teater, Nikolaj Plads, Christiansborg, Glyptoteket og Dansk Designcenter. Undervejs er der masser af muligheder for at holde en lille pause og få sig en forfriskning.

Frederiksberg – hovedstadens romantiske oase

En tur på ca. 6 km. i alt. Grønne parker med springvand, søer og kanaler. De små folkelige haver i Pile Allé. Teatrene omkring Frederiksberg Allé og slottet på Valby Bakke ved siden af Zoologisk Have. Ved Frederiksberg Runddel understreger Storm P. og Revymuseet, at Frederiksberg var og er underholdningens og forlystelsernes bydel. I det nye område ved Handelshøjskolen, Frederiksberg Centret, Frederiksberg Gymnasium og biblioteket er der spændende eksempler på moderne arkitektur.

Vesterbro – mellem Tivoli og Carlsberg

Vesterbro er ”in” og her sker altid noget. På denne tur hedder overskrifterne: Slagternes bydel, Storstilet byfornyelse, Istedgade overgiver sig, Kontrasternes bydel, Enghave og humlen, Arbejderkultur og økologi, Vesterbros hovedgade, Den kongelige mur og Historie og underholdning. Turen starter på Halmtorvet og slutter ved Tivolis hovedindgang.

Hovedstadens grønne oaser

Hovedstadens grønne oaser er faktisk fem forskellige forslag til vandreture. De repræsenterer hver for sig noget specielt i byens grønne miljø. Det drejer sig om: Frederiksberg Have, Fra Kastellet til Tivoli, Assistens Kirkegaard, Mølleåen fra Brede til Lyngby, Nokken – den vildtvoksende havekoloni.

Du finder turene her

Alle de nævnte ture er beskrevet på gaentur.dk, men du kan finde mange flere gode forslag til vandreruter hos udinaturen.dk, Københavns Amt og vandreruter.dk.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!