3 skønne parkkirkegårde i København

Med overskriften “Kirkegården er også for de levende” viser Københavns Kommune ønsket om at bruge de flotte kirkegårde som parker.

Med en passende respekt for kirkegårdens gravpladser og pårørende til den afdøde, har man heldigvis mulighed for, at nyde de skønne parkkirkegårde i København.

Assistens Kirkegård

Kirkegården fungerer som et stort udendørs museum. Det er både muligt at få gratis rundvisninger og opdage kirkegården på egen hånd. Rundvisningerne foregår på bestemte dage. F.eks. er der rundvisning torsdag d. 21. maj. Overskriften er: Gravskrift som genre. Assistens Kirkegård vrimler med gravsteder for kendte og store personligheder. Søren Kierkegaard, H.C. Andersen og H.C. Ørsted.

Læs mere om Assistens Kirkegård her.

Vestre Kirkegård

Kirkegården ligger i Københavns Sydhavn, hvor den har ligget siden 1870. Vestre Kirkegård er et eksempel på det rationelle storbydesign, som havde til formål at gemme det ubehagelige, som døden ofte var. Med inspiration fra Paris, blev kirkegårdene, i slutningen, af 1800-tallet placeret i byernes periferi.

På samme vis som Assistens Kirkegård, så er det også muligt her, at få en gratis omvisning. Landets største kirkegård rummer også spændende gravpladser, som f.eks. maleren Vilhelm Hammershøi, tidligere socialminister K.K. Steincke, Thovald Stauning og Jens Otto Krag. Desuden er Kirkegården fyldt med kunst, der også kan optage på en gåtur.

Læs mere om Vestre Kirkgård her.

Bispebjerg Kirkegård

Kirkegården er fra 1903 og opstod sammen med den nye ide om, at brænde lig istedet for at begrave dem. På stedet findes både meget flotte urnegravsteder og en enkelt fællesgrav. Som noget særlig har Bispebjerg Kirkegård et kolumbarium, hvor urterne sættes på hylder til frit udsyn. De tre kirkegårde har alle til fælles, at områderne vrimler med smukke planter og monumenter, som både kan nydes alene eller på guidet tur.

Læs mere om Bispebjerg Kirkegård her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!