Studio Mumbai arkitektudstilling på DAC

Studio MumbaiFoto: Dansk Arkitektur Center

Tag på en sanselig rejse til Indiens farver og arkitektur i den danske kolde vinterferie, hvor Dansk Arkitektur Center byder på udstillingen Studio Mumbai – imellem solen og månen.

Dansk Arkitektur Center (DAC) lokker med en varm indisk oplevelse midt i vinterkulden, nemlig udstillingen Studio Mumbai – imellem solen og måned. Studio Mumbai er navnet på en af Indiens førende arkitektvirksomheder – og det er netop denne virksomheds tilgang til arkitektur, der er omdrejningspunktet for udstillingen.

Arkitektvirksomheden Studio Mumbai repræsenterer et innovativt led mellem den vestlige- og østlige verden – og står for prisbelønnet bæredygtig arkitektur. Med sin anderledes tilgang til arkitektur favner Studio Mumbai diversiteten mellem både land og storby og det traditionelle og moderne.

Bygninger indordner sig naturen

Med bæredygtighed in mente er Studio Mumbai også en virksomhed, hvor det er naturen, der bestemmer og bygningerne, der må indordne sig naturens folder. Det har resulteret i nogle unikke og anderledes bygninger, hvor naturen er inkorporeret. Et eksempel er et hus i Indien, der er bygget ovenpå en ferskvandskilde – I stedet for at tømme kilden og rydde jorden, blev kilden i stedet til et underjordisk badekammer, og en unik bygning blev skabt.

Forening af øst og vest

Da stifteren af Studio Mumbai, Bijoy Jain efter sin uddannelse i USA tog tilbage til Indien, var det med masser af gå-på-mod og mange ideer. Det gik dog op for ham, at håndværkerne i Indien havde en anden måde at arbejde på, og derfor forstod de ikke hans tegninger. I Indien bæres arbejdet frem af ens erfaringsbaserede intuition og naturlige fornemmelse – en modsætning til den akademiske tilgang i den vestlige verden. Bijoy har formået at integrere begge dele i sit arbejde, og derfor er håndværkerne også en naturlig del af beslutningerne, når byggeriet går i gang. Kombinationen af disse tilgange har ført til en stor interesse for Studio Mumbai rundt omkring i verden – og netop nu også i Danmark.

Studio Mumbai udstillingen på DAC vises indtil 6. marts.

Læs mere om Studio Mumbai på DAC her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!