Københavns cykelbroer

Dissing og Weitling 2014, Havneholmen København Fotograf: Nicholas Ransome

Cyklister har kronede dage i København. Supercykelstier, ekstra vejskilte, der gør det nemmere at finde rundt og ikke mindst cykelbroerne, der forbinder nye dele af byen og forkorter transporttiden

Hvilken cykelbro er din egen favorit?

Operaforbindelsens 3 broer

Den brede, trebenede Trangravsbroen og dens lillebror Proviantbroen har gjort det lettere og hurtigere at komme frem og tilbage fra Indre By til Experimentariet, Operaen og Holmen på cykel eller til fods. Alle Trangravsbroens tre klapper løber fra enden af Christianshavns Kanal (Trangraven). Herfra fører en til Grønlandske Handels Plads og Strandgade, en til Islands Plads og Overgaden Oven Vandet og den sidste til Trangravsvej på Arsenaløen.

Proviantbroen forbinder Arsenaløen med Holmen og skaber således en ny sammenhængende rute forbi Papirøen og Dokøen, hvor Copenhagen Street Food og Operaen ligger.

Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Christianshavn, der forventes at stå færdig i løbet af 2015, er den sidste af de tre broer i Operaforbindelsen, der tilsammen vil spare dig for turen over Knippelsbro mellem Indre By, Holmen og Refshaleøen.

Cykelslangen

Svævende seks meter oppe i luften snor Cykelslangen sig ind og ud mellem de omkringliggende bygninger og forbinder Dybbølsbro og Fisketorvet med Islands Brygge. Herfra kan du desuden slå et ekstra smut gennem det naturskønne Amager Fælled.
Det er en helt særlig oplevelse at køre på den snoede, rødorange cykelbro og nyde udsigten, der om aftenen er oplyst af lamper langs gelænderet.

Cirkelbroen

Oplev Cirkelbroen af kunstneren Olafur Eliasson, der tilbyder meget mere end bare en bro. Cirkelbroen er ikke blot et udtryk for en funktionel bro, der gør det lettere for folk at bevæge sig rundt i byen, men tilbyder endvidere et nyt kunstværk og et mødested med en enestående udkigspost til havnen. Med de to indsejlinger til Christianshavns kanal forbindes det prominente havneløb med det unikke liv ved voldene med dets husbåde. Oplev Cirkelbroen, hvorved det repræsentative København blander sig med den lokale historie- et dynamisk byrum, som er oplevelsen værd.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!