Oplev København på cykel

Gang på gang bliver København nævnt blandt toppen af verdens cykelbyer. Her kan du få ideer, der går lidt ud over den daglige cykeltur frem og tilbage til arbejdet.

Københavns Grønne cykelruter

Københavns Kommune har planlagt i alt 24 grønne cykelruter på tilsammen ca. 115 km, hvoraf 58 km. allerede er anlagt. De grønne cykelruter i København er et sammenhængende net af cykel- og gangstier, der på lange strækninger løber gennem åbne, rekreative områder som parker og havnefronter. Ruterne går uden om de trafikerede veje, som nemt og trygt kan krydses undervejs. Ruterne er skiltet med standere, der både viser vej og angiver distancer.

Læs mere om de grønne cykelruter her

Supercykelstier

Et andet tilbud på tværs af kommuner er supercykelstierne, der primært er tiltænkt dem, der vil hurtigt fra A til B. De kan dog også bruges til rekreative formål. Supercykelstierne kan være helt nye stier eller opgraderinger af eksisterende cykelstier. Der er god vejbelægning, og der bliver ryddet sne om vinteren. Der er planlagt i alt 28 af slagsen.

Læs mere om supercykelstierne her 

Dansk Arkitektur Centers cykelruter

Du kan enten bestille en guidet tur, eller opleve byen og arkitekturen på egen hånd.
Læs mere om de guidede cykelture her som alle ledes af en faglig guide. Du kan medbringe din egen cykel eller leje.
Med særligt fokus på byens bygninger har DAC lavet seks cykelruter, som du kan udforske på egen hånd. Det er distancer på 7-14 km, og ruterne dækker store dele af København og Frederiksberg. Du kommer gennem nye byområder og oplever, hvordan ny arkitektur og moderne byrum giver liv til de gamle brokvarterer.

Guidede cykelture

Har du lyst til at høre mere om de steder, du passerer på cykelturen, er der mange tilbud om guidede cykelture i København. Med Cycling Copenhagen kan du opleve byen på samme måde som københavnerne gør, besøge de store seværdigheder og høre en masse sjove anekdoter kombineret med fakta. Cykelleje er inkluderet i prisen for turen.
Copenhagen Tours tilbyder en daglig guidet cykeltur til Københavns største seværdigheder. På turen vil du også få ukendte baggårde og andre små gemmesteder at se, som alle bidrager til at gøre København til en unik by fuld af charme.
Nova Fairy Tales tilbyder deres ture året rundt og fokuserer på en lokal og personlig oplevelse til hver enkelt deltager, uanset om du er en del af en mindre gruppe eller booker en privat tur. Hvis du selv kender vejen til Den Lille Havfrue, men gerne vil se mere af byen, er disse ture en mulighed.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!