Dragør – en perle ved Øresund

DragorFoto: Niels Febber Andersen.

Tag til Dragør og oplev et lille stykke af fortidens landsbyidyl med smukke gamle huse, en livlig havn og et væld af spændende begivenheder.

Den gamle by

Dragørs gamle bykerne med snævre gader, stokroser og hyggelige lave huse fra 17-1800-tallet har en helt særlig romantisk charme. Husene er bygget tæt på hinanden, fordi dragørerne engang måtte kæmpe for at skaffe sig et lille stykke jord at bygge på. Hvis du vil høre en masse spændende historier om det gamle Dragør, kan du i hele juni, juli og august tage med på byvandringer.
Læs mere om byvandringerne i Dragør her

Havnen

I middelalderen var Dragør kendt som et internationalt marked for sild og op gennem tiden som en af Danmarks vigtigste søfartsbyer. I dag er der kun nogle få fiskere tilbage og en lodsstation. Lystsejlere, maritime klubber, museer og restauranter skaber liv i den gamle del af havnen. Lige syd for havnen findes Dragør søbad, hvor du kan bade fra maj til august. Her er der også udsigt til Dragør Fort fra 1910 og til Dragør Badehotel der tilbyder hyggelige værelser, god mad og livemusik.

Dragør Fort

Dragør Fort er beliggende på en lille kunstig ø med fast landforbindelse fra Dragør by. Fortet blev anlagt i tiden 1910-1915 som en del af Københavns befæstning. I dag kan man gå derud, da en del af arealerne er åbne – og der er indrettet hotel/restaurant i en del af de gamle bygninger.

Særlige oplevelser

Dragør er fuld af liv hele året rundt med både store og små begivenheder. Den 12.-14. august byder Dragør Havnefest på alskens underholdning og den 27. august fejres Sildens Dag.
Søfart, fiskeri, kapervæsen og gåseavl er en del af Dragørs særprægede historie. Den fortælles på Museum Amager i et af byens ældste huse fra 1753.

Du kan læse mere om alle begivenhederne i Dragør her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!