En gåtur i Bredgade

Bredgade emmer af luksus, storby og historie. En gåtur gennem gaden vil uden tvivl være en god måde at bruge en formiddag, eftermiddag eller aften på.

Nærværende artikel vil give et par tips til, hvad du skal lave i denne del af byen.

Gadens historie
Gaden stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor den fungerede som udfaldsvej fra Kongens Nytorv ud til landet. Navnet på gaden har varieret en smule. Da den blev omlagt i 1649 hed den Norgesgade, men i 1877 blev navnet Bredgade den officielle betegnelse. En del af Bredgade går igennem bydelen Frederikstaden, som påbegyndtes i 1750, som fejring af 300 års jubilæet for Oldenburgernes kongeslægt. Det var i forbindelse med Frederiksstaden, at Amalienborg blev bygget.

Gaden i dag
Bredgade er i dag stadig lig med overklasse og luksus. Dette kommer både til udtryk i ejendommene som ligger i området, men også butikkerne udstråler eksklusivitet.

Shopping, mad og kunst
Møbelbutikken ”Klassik”, som ligger i Bredgade nr. 3, sælger klassiske danske designermøbler. En spændende butik, og hvis man ikke har 60000 kr. til en stol, så er det dog stadig kigget værd.

Der er rig mulighed for at spise sig mæt i Bredgade. Både til frokost og aftensmad. Det franske køkken repræsenteres af Le sommelier i Bredgade nr. 63. Er det amerikansk steaks du søger, så kig forbi MASH i Bredgade nr. 20. Desuden kan en klassisk dansk frokost på Cafe Petersborg, i nr. 76, også anbefales.

Bredgade er også centrum for den københavnske kunstverden. Bredgade kunsthandel i nr. 67-69, Galleriet Martin Asæk ligger i nr. 23.

Ønsker du god mad, kultur og spændende butikker, så tag en tur igennem Bredgade.

 

Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!