Nørd Tours – skæve byvandringer i KBH

Tag med Nørd Tours på underholdende byvandringer i fortidens københavnske gader. Hør om, hvordan byen lugtede, var stærkt overbefolket og var koldkrigstidens, ludernes og kvindernes by

Nørd Tours udbyder anderledes og lærerige byvandringer i København. Historiker Nina Søndergaard er din kyndige guide på en række forskellige temavandringer, der viser byen fra skæve vinkler. Her har vi udvalgt et par stykker til inspiration, og du finder mange flere på nerdtours.dk

Dametur – kvindernes København

Kvinder har længe udgjort mere end halvdelen af Københavns befolkning, og nu får de også deres egen tur. Her er seje sild, pionerpiger og feminister i front. Hør om en betydningsfuld dansk verdensrekord i skikkelse af Nina Bang. Verdens allerførste kvindelige minister. Basisgrupper, biblioteker og børnehaver har også alt sammen med kvinder og kvindeliv at gøre.
Læs mere om Dameturen her

Prostitutionsturen

I 1874-1906 husede København statsdrevne bordeller og offentlige fruentimmere. Hør om alfonser, dyre damer, hospitalet og værnehjem. På turen kan du se nogle af de steder, hvor de prostituerede boede og få et lille indblik i den underverden, som København både foragtede og fornøjede sig i.
Læs mere om Prostitutionsturen her

Voldslinjen – om henrettelser og håndgemæng i hovedstaden

Præster, riddere, skakspillere og skolelærere var førhen voldspsykopater med vore dages fredelige standarder. Mordraten var himmelhøj og svaret var henrettelser på Nytorv.
Kom med og hør om barnenumseømhedsfabrikanter og bank. En kokkepige får tæv og en kroholder bliver myrdet – alt sammen indenfor få hundrede meter.
Læs mere om voldslinjen her

Stanken i staden

I dag lugter København ikke af ret meget, måske lidt bilos, parfume og mad. Sådan har det ikke altid været. For ca. 200 år siden lugtede der forfærdeligt og fælt: Møg, kogte hvaler og køer i kældre forpestede luften for de stakkels københavnere. Kom med og oplev væmmelsesfryd, når Nørden Nina guider med næsen og giver et andet billede af de ”gode gamle dage”. Der er lugteprøver. . .
Læs mere om Stanken i staden her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!