Besøg den naturrige Avedørelejr

Et lille stykke fra den travle stationsby i Avedøre ligger den fredelige og naturrige Avedørelejr og Vestvold. En gåtur i den gamle kaserne og befæstning er som et blik ind i en fjern tid, og man kan nærmest fornemme bygningernes historie og soldaternes daglige gang

Både Avedørelejren og Vestvolden er skønne steder at gå tur, og den rolige atmosfære virker som et afbræk fra den hektiske hverdag. Læs mere om Vestvolden i vores indlæg.

På opdagelse i Avedørelejren

Avedørelejren er en gammel kaserne fra 1911-1913, der fungerede som befæstningsartilleri for den nærliggende Vestvold. Lejren havde militærfunktion helt op til 1996, og i 1999 blev lejren opkøbt af Hvidovre Kommune med det formål at skabe en attraktiv bydel, en by i byen, der kunne give nyt liv til Hvidovre.

Bygningerne har i dag andre funktioner og rummer udover boliger forskellige erhverv, turisme og kulturliv. Træder man for eksempel ind gennem Avedørelejrens gamle arrest og port møder man lejrens kommandantbygning, der i dag huser Cirkusmuseet. Kommandantbygningens placering byder de besøgende velkommen til lejrens åbne plads, hvor lejrens Officersmesse, Bataillionen, Fægtesalen og Belægningsbygninger ligger. Bataillionen er i dag en café, hvor man i autentiske rammer kan få et indblik ind i soldaternes tidligere kost og forplejning.

Ro og liv på samme tid

Man kan altid besøge Avedørelejren, men i skolernes ferier er der rig mulighed for at opleve lejren i fuldt flor. Her arrangerer Cirkusmuseet og Forstadsmuseet, ofte events som for eksempel julemarked i december, cirkusforestillinger på pladsen og i lejrens Fægtesal samt cirkusleg og kreativt værksted på Cirkusmuseet og i Fægtesalen.

Avedørelejren er et stort og smukt område, der indrammet i natur emmer af ro og liv på samme tid. Her kan man selv gå på opdagelse eller booke en rundvisning hos det lokalhistoriske museum og arkiv for Hvidovre og Brøndby, Forstadsmuseet, og høre om lejrens og Vestvoldens historie.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!