Tag på bæredygtig søndagstur med DAC

Nørreport Station - bæredygtigt byggeriNørreport Station er et eksempel på bæredygtigt byggeri. Foto: Dansk Arkitektur Center.

Bliv klogere på din by med Dansk Arkitektur Center, der hver søndag indtil den 16. april arrangerer en tur, hvor man kan se og høre om de bæredygtige løsninger i Indre by.

Mangler du en god idé til hvad du kan bruge søndagen til? Så har Dansk Arkitektur Center (DAC) et godt bud. Hver søndag til og med den 16. april tilbyder DAC en vandretur til Københavns bæredygtige arkitekturløsninger. Det foregår kl. 14.00 – 15.30. Turen begynder ved DAC i Strandgade på Christianshavn og slutter på Israels Plads. Turen koster 95 kr. og man køber billet inden turen via DACs hjemmeside (se nedenfor).

København som bæredygtig by

På turen hører du historien om, hvorfor København igen og igen modtager priser ude i verden for sin grønne profil, cykelpolitikken, skybrudsplanen, og de gode byrum. I disse år er København ved at få status som byen, hvor der er plads til at leve livet ved og i havnen, på en ny plads eller måske på en bro i byen. På ruten fra DAC til Israels Plads ser man forskellige eksempler på de københavnske løsninger, som byen er blevet så kendt for.

Det gælder bl.a. en kulturinstitution, der som en af de første genanvendte vandet i havnen til nedkøling. Eller en plads, der forvandler sig til et bassin ved skybrud. Man ser også nærmere på en legeplads bygget ovenpå et kommunalt kontor for renhold og hører om, hvorfor der gror græs på Nørreport stationens tag!

Turen gennem Indre By giver en fin indsigt i København af i dag, hvor man nu kan høste frugterne af års indsats med et markant fokus på livet mellem husene, medindflydelse, cyklen som primær transport og ikke mindst det rene vand i havnen, der har givet Indre By et helt nyt frirum.

Udstillingen Wasteland

Turen kan passende kombineres med en omvisning på udstillingen ‘Wasteland’ hos DAC fra kl. 13:00-13:45. Udstillingen fokuserer ligeledes på bæredygtige løsninger og inviterer indenfor i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.

Omvisningen demonstrerer, hvordan arkitektvirksomheden Lendager Group anvender affald som en integreret ressource i sine projekter. Der fokuseres på, hvordan materialerne bliver genanvendt til et nyt, forbedret materiale. Beton kan f.eks. blive endnu stærkere, hvis man blander det nye produkt sammen med gammel, genbrugt beton. Følg med på materialets rejse fra restprodukt til ressource – og fra ressource til nyt og bæredygtigt byggeri.

Omvisningen er gratis, hvis man køber billet til udstillingen.

DAC ligger i Strandgade 27 B, 1401 København K.

Læs mere om DAC, Søndagturen og Wasteland her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!