December banker på døren og det er blevet tid til et glas gløgg eller to. Prøv tre gode gløggsteder i København.
Julen nærmer sig og gløggsæsonen er sat i gang. Gløgg ved juletid er en gammel tradition, der stammer helt tilbage fra det 19. århundrede. Der er i dag mange forskellige måder at lave den varme drik på, men hovedingredienserne er som regel de samme, nemlig rødvin med en stærkere alkohol og krydderier. Enhver bar eller café med respekt for sig selv har en hjemmelavet gløgg på kortet i december. Sådan er det også i København, hvor vi har fundet 3 gode bud.
Hviids Vinstue
Hviids Vinstue på Kongens Nytorv har serveret deres berømte gløgg siden 1954, hvor den daværende restauratør Werner Hansen fandt frem til den opskrift, som benyttes den dag i dag. Gløggen bliver til gennem en lang proces, der allerede påbegyndes i maj måned. Efterspørgslen på Hviids gløgg er så stor, at det bliver til en årlig produktion på 8000 liter, der hvert år serveres til de gløggtørstige kunder.
Pris for gløgg: 38 kr.
Læs mere om gløgg på Hviids vinstue her.
R vinbar
R vinbar på Gammel Mønt byder på en af julens mere kraftige sager, nemlig en gløgg til dem, der ikke skal køre hjem. Her serverer den tidligere Michelin kok, Bo Jacobsen, en gløgg så varmende og stærk, at gæsterne må lade bilen blive hjemme. Så hvis du efter en kold tur på juleshopping vil have tøet frosne tæer og fødder op, skal du besøge R vinbar.
Pris for gløgg: 65 kr.
Læs mere om gløgg på R vinbar her.
Hyttefadet
På en kold december dag, kan du varme dig på Hyttefadets gløgg i Nyhavn. Her byder Hyttefadet på en hjemmelavet gløgg med Brøndums snaps, mørk rom, ingefær, kanel, kardemomme og appelsinskal.
Pris for gløgg: 52 kr.
Læs mere om gløgg hos Hyttefadet her.