Besøg Fredensborg Slots gemakker og Slothave

Kom indenfor på Fredensborg Slot og besøg bl.a. kongefamiliens normalt reserverede haveområde, den fantastiske urtehave og Orangeriet. Bagefter er der frokost.

Fredensborg Slot ved Esrum Sø har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Nu har du mulighed for både at komme indenfor på slottet og se dele af slotshaven, der normalt ikke er åbent for offentligheden, når der er rundvisning i juli og august. Arrangementerne omfatter efterfølgende frokost på Store Kro, der ligger tæt på slottet.

Indenfor begynder vi i Gardesalen og forsætter til Harsdorff stuen, Frederik IV stuen, Holberg stuen, Røde Salon, Havesalen, Kuppelsalen, Barokspisestuen, Kirkegangen og endelig Slotskirken.
Desuden får vi et kik ind i Gule Salon, Den Kinesiske Spisestue og Prinsernes Spisestue.

Udenfor er der en ekstraordinær mulighed for at se den del af haveanlægget, som ligger nærmest slottet, og som normalt er reserveret den kongelige familie. Her kan man bl.a. besøge den fantastiske urtehave, som leverer friske grøntsager til den kongelige husholdning, og et moderne orangeri, som blev indviet i 1995.

Derudover kan man let blive imponeret over hele det vidtforgrenede slotsanlæg, der er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af datidens bedste danske arkitekter. Typisk for den franskinspirerede barokstil indgår Fredensborg Slot i en arkitektonisk helhed med den omgivende have.

Versailles-slottet i Paris har været inspirationskilde til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. De lange lige alléer, som udgår fra slottet i stjerneform, er for eksempel et træk fra havens oprindelige franske barokstil.

Rundvisningen varer ca. 2 timer og afsluttes med frokost på Fredensborg Store Kro. Her serveres hovedret med 1 øl eller 1 sodavand samt dessert med kaffe.

Pris for hele arrangementet er 575 kr.

Arrangementet afholdes i perioden 11. juli – 9. august.

Bestil Billetter til Fredensborg Slot og Slotshave rundvisning her

Arrangør
FDM

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!