4 gode biografer med atmosfære

Grand TeatretFoto: Wikimedia / Ctsnow

Film skal ses i biografen. Sådan har det altid været. Men en biograf er ikke blot en biograf. En biograf med den rette atmosfære kan være med til at sætte stemningen for en helhedsoplevelse

Ekstra benplads, brede sæder og et intimt og afslappet miljø. Det er bare nogle af de fordele man kan opleve i flere af de mindre biografer i København. Her er det at komme i den rette stemning før en film en stor del af hele oplevelsen. Biograferne er ofte også plac eret midt i det lokale miljø væk fra storcentre og åbne pladser, og det er oplagt at varme op med et måltid mad eller en kop kaffe i en nærtliggende cafe.

Nedenfor kan du se en guide til gode hyggelige og stemningsfulde biografer.

Empire Bio

Empire Bio ligger midt i Nørrebros gamle og atmosfærerige bydel. Området har gennemgået mange forandringer gennem årene, men har bevaret sin originale charme. Bygningerne hvor Empire Bio har hjemme har en lang og traditionsrig historie, som startede for over 100 år siden.

Læs mere om Empire Bio her

Gloria Biograf

GLORIA er en lille københavnsk biograf med et internationalt udsyn. Den ligger i hjertet af byen – nærmere bestemt – på Rådhuspladsen ved Palace Hotel og statuen af Lurblæserne. Her bliver der ofte drysset lidt ekstra krydderi på filmoplevelsen med præsentationer fra foredragsholdere i forbindelse med særlige visninger og forpremierer.

Læs mere om Gloria Biograf her

Grand Teatret

Grand Teatret er en af Københavns få uafhængigt drevne premierebiografer. Anton Rosens bygning har fungeret som biografteater siden 1913 og var i gamle dage kendt som Filmens Kongelige Teater. Ud over det faste repertoire lægger Grand også hus til en vifte af festivaler og kulturarrangementer.

Læs mere om Grand Teatret her

Dagmar

Dagmar er en stemningsfuld og hyggelig biograf lige ved Rådhuspladsen. Her finder man både de store danske film, brede kvalitetsfilm og smallere film som bevæger sig ud over mainstream-genren.

Biografen har masser af historie og både Carl Th. Dreyer og Henning Carlsen har siddet i direktørstolen. I biografens kælder kan man se billeder fra tiden der er gået. Biografen har en stor og rummelig foyer med masser af cafépladser og små kroge, hvor man kan få en kop kaffe eller et glas rødvin inden filmen.

Læs mere om Dagmar her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!