Kantareller, kryb og kvindesag

Foto: emu.dk

Lær noget om svampe eller prøv noget udfordrende og tag med ud og se på krybdyr. Uanset hvad du vælger, så slut dagen af med en kop kaffe på den nye café for kvinder

Du kender de store begivenheder og arrangementer i København og alle de sædvanlige steder for sightseeing. Du har sikkert også besøgt flere af de store koncertsteder, museer, biografer osv. Og du har egentlig bare mest lyst til at prøve noget helt nyt – så hvad gør du? Før du overvejer at tage turen over broen til Fyn eller Sverige, så giver vi dig nu muligheden for at dykke ned i nogle af de mindre kendte begivenheder i København. Så har du lyst til at prøve noget nyt og spændende, så kommer her vores bud på tre lidt skæve oplevelser i København.

Skoven bugner af lækre svampe…

…Men hvis du elsker at plukke svampe, og er i tvivl om du har plukket de rigtige, eller er du helt ny til svampe, så behøver du måske hjælp. Kan du ikke lige huske hvordan en kantarel ser ud, eller hvilken fluesvamp, det nu er der kan spises, så er dette noget for dig.

Den 12. september stiller Foreningen til  Svampekundskabens Fremme  op ved Torvehallerne bag Nørreport med deres eksperter. De fortæller om svampe og hjælper dig med at identificere svampe, som du selv har fundet. Hvis du ikke er til det med selv at prøve at finde svampene, så vil der også være masser af spændende svampe at købe hos de handlende.

Foreningen hjælper også gerne med at komme med gode ideer til, hvordan de tilberedes på en ny og lækker måde. Vil du lære mere om naturens skatkammer i form af svampe, så holder Foreningen næsten hver weekend året rundt guidede ture over hele Danmark. Det kræver dog medlemskab.

Kryb – en enestående chance for at se og opleve og måske købe krybdyr.

Er du derimod til noget meget skævt så som slanger, fugleedderkopper, nuttede pindsvin eller diverse øgler, så er dette noget for dig. Den 3. oktober er der reptilmesse i Rødovrehallerne. Messen holdes både forår og efterår og er et tilløbsstykke. En time før de åbner plejer der at stå mellem 100 og 200 mennesker i kø.

På messen kan man opleve mange eksotiske dyr. Måske kan man endda komme af med en fobi. Der er også gode messetilbud på udstyr til terrarier i alle størrelser. Du kan her få en enestående mulighed for at lære noget om disse mangfoldige og spændende kæledyr.

Messen er åben fra 10-16, men kom i god tid hvis du vil parkere. Der er også bus til døren. Entreafgiften er 80 kr.

Kvindesag og bar/restaurant

Fredag den 21 august åbnede en ny bar/restaurant/event-sted i Købehavn i Rosenborggade 12 med et brag af 100 flasker Cava. Navnet på denne nye cafe er  ”Suffragetten” og deres første udmelding var, at det dette nye sted er et sted for og af kvinder. Et sted med ”girl power”, hvor selv vinproducenterne er kvinder.

Navnet suffragette kommer da også fra 1900 tallets engelske kvindesag, hvor de som kæmpede for stemmeret til kvinder blev kaldt netop dette. Men meningen med stedet er ikke kvindekamp. Meningen skal være et alternativt sted, der ikke er som alle de andre steder i København.

Stedet er anderledes og er absolut et besøg værd. Alene at turde stille op med dette politisk ukorrekte koncept, gør det værd at besøge. Menukortet består af lette retter med et feminint touch og der serveres både i dagtimerne og om aftenen. Allerede nu arbejdes der på spændende kultur arrangementer – igen med et kvindeligt islæt.

Og alle køn er altså velkomne – ikke kun kvinder.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!