Oktoberfest 2017 – øl, lederhosen og slagere

Kom til Københavns helt egen Oktoberfest på Femøren 21.-23. og 28.-30. september – og husk at medbringe lederhosen!

Oktoberfesten er oprindeligt en bayersk tradition, afholdt i München siden 1810. I dag har den bredt sig til hele verden, og i København har vi fejret Oktoberfest siden 2009. Den mest kendte fest foregår på Femøren på Amager, hvor der igen i år bliver serveret velvoksne, kolde fadøl.

Oktoberfest på Femøren

Det hele foregår i et stort telt fyldt med langborde. På traditionel vis serveres øllet i 1 liters krus (Mass). Det er stor chance for at den gode stemning giver dig lyst til at synge med og måske stå på bænkene, som man gør til en ægte Oktoberfest. Øllet er brygget efter det tyske Reinheitsgebot, hvilken betyder at der kun er anvendt malt, humle, gær og vand, og at alkoholprocenten er på 5.0% vol. Derfor kommer det tæt på at smage som det originale øl fra bryggerierne i München. Der er fri entré, men hvis du vil sidde foran og/eller sammen med dine venner, kan du reservere pladser.

I München varer festen i ca. tre uger, men her i lille Danmark må vi nøjes med to weekender (torsdag-lørdag), nemlig 21.-23. og 28.-30. september. Præcis som i München begynder Oktoberfesten altså i september. For at skyde gang i festlighederne er der den første torsdag ekstra “Modelservering”- af de flotteste ”Heidier” og happy hour billet fra 17-20.

Dirndl og lederhosen

Der er rigtig mange, som kommer i tyrolertøj, og det er med til at skabe den helt rette stemning. Derfor har festivalen åbnet en lille webshop, og der kommer også en fysisk shop i teltet med tøj. Det er også muligt at leje tøjet for en aften direkte i teltet.
Damerne kommer i dirndl, den specielle kjole, der i den grad er forbundet med alperne og oktoberfesterne. Herrerne skal helst være i ternet skjorte og lederhosen med tilhørende sko og sokker. Hertil hører også den traditionelle oktoberfesthat.

Tyrolermusik og dj

Ligesom de seneste år spiller Zack Zillis, der plejer at være gode til at få København til at oktoberfeste. Bandet spiller sange, du sandsyligvis kender og kan synge med på. Stilen er moderne tyrolermusik. I pauserne spiller en DJ tyske slagere.
Hvis du vil øve dig inden festen, kan du finde masser af  sange på Youtube – så er det bare om at komme i gang. Du kommer næppe udenom at høre: Ein Prosit der Gemütlichkeit (som spilles hvert kvarter!); Anton aus Tyrol, Cowboy und Indianer (Kom hol das Lasso raus), Fliegerlied, Zikke Zakke og Himmelhunden.
….og så er det bare op og stå på bænkene – skål og god fornøjelse!

Du kan læse mere om Oktoberfesten her.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!