Xenon scenen åbner med gourmetteater

Mere tak - ellers tak! TeaterhusetFoto: Foreningen Teaterhuset.

Den nye Xenon scenen i Huset i Magstræde byder på madteater-forestillingen ’Mere Vin – ellers tak! Her trakteres publikum med vin og to-retters menu tilberedt af kok fra bl.a. Noma, Geist og Era Ora, Marco Maccarini.

Med madteaterforestillingen, ’Mere vin – ellers tak! åbner Teaterhusets nye scene Xenon. Akkompagneret af den italienske kok Marco Maccarini har skuespillerne Malene Skjold og Jean Jamil skabt forestillingen, der byder publikum på lidt af både det bitre, sure, salte og søde.

Teaterhuset nu med to scener

Det er foreningen Teaterhuset, der har overtaget den store scene i Huset-Kbh, også kendt som Huset i Magstræde. Teaterhuset har siden 2004 holdt til i Huset-Kbh, hvor man på stedets mindre scene på 2. sal har været teaterscene for vækstlaget, altså de spirende nye og eksperimenterende dramatikere. Det vedbliver man med at være på den mindre scene, der har skiftet navn fra Bastarden til Vox med reference til det at vokse. Men med tilføjelsen af den store scene på 4. sal, hvor der kan sidde 100 publikummer, kan Teaterhuset nu også byde på større forestillinger. Den første er ‘Mere vin – ellers tak!’

Publikum spiser med

Mere vin - ellers tak!

Foto: Foreningen Teaterhuset.

Med afsæt i smagsløgene undersøger ’Mere vin – ellers tak! hvad kan der ske, når vi i forskellige sammenhænge spiser sammen. Malene Skjold og Jean Jamil fører via små akter publikum gennem en toretters menu. Det ene øjeblik befinder man sig i Toscana på en udendørscafé med to danskere, det næste i en intens scene mellem to elskende, hvis kærlighed synes kuldsejlet. Dernæst gælder det familiefødselsdagen med onkel Ib, hvor en tåkrummende taler tager ordet. Alt sammen finder sted, mens publikum spiser med og udgør en del af scenografien.

Coq au vin og hvid chokolade bavarios

Menuen er sammensat af kokken Marco Maccarini, der bl.a. har arbejdet på Era Ora, AOC, Geist og Noma. Til forestillingen nyder publikum Marco Maccarinis to-retters menu med dertilhørende vin og dessertvin. Til hovedret coq au vin med stegte kartofler og grøn salat, og til dessert hvid chokolade-bavarois med blommesorbet og tonkabønner.

Prisen er 275 kr per person, og publikum sidder sammen ved tomandsborde. Kommer man et ulige antal, vil man derfor bliver placeret sammen med andre publikummer. Teatret kan kontaktes for et vegansk alternativ på projekt@teater-huset.dk.

‘Mere vin – ellers tak!’ spiller på Xenon, Teaterhuset, Huset-Kbh (Huset i Magstræde), Rådhusstræde 13, 
1466 København K. Forestillingen spiller 7 gange fra 4.-14. april og varer en lille time.

Billetter til forestillingen ‘Mere vin – ellers tak!’ på Xenon kan købes her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!