Teaterkataloget 2016/17 er på gaden

Ghita Nørbys afskedsforestillingGhita Nørby og Preben Kristensen i Sarah. Foto: Pressebillede.

Kataloget for den kommende teatersæson lover et væld af interessante, magiske og tankevækkende oplevelser på de københavnske scener.

Teaterkataloget 2016/17 bugner med forestillinger og fylder hele 130 sider. Det kan være svært at overskue. Derfor får du her nogle bud på, hvilke forestillinger vi mener, kunne vise sig at være interessante.

Ghita Nørbys afskedsforestilling

Folketeatret spiller fra 4. april til 11. maj 2017 John Murrells Sarah, som bliver Ghita Nørbys afskedsforestilling. Den bør man ikke gå glip af. Dansk teaters store diva har givet os så mange, store oplevelser, at det må være på sin plads at se hende spille for sidste gang. Stykket handler, naturligt nok, om den store skuespillerinde, Sarah Bernard, der også tager afsked med teatret i stykket. Preben Kristensen spiller stykkets anden rolle.

Den danske Borgerkrig

Kaspar Colling Nielsen fik stor succes med sin roman Den danske borgerkrig 2018-24. Claus Flygare har nu dramatiseret bogen og det meste af Nørrebros Teaters ensemble medvirker i forestillingen, der har samme titel som bogen – med undertitlen En kampklar samtidskomedie. Det skal blive interessant at se denne underholdende roman, der samtidig giver stof til eftertanke, som teater i perioden 10. sep. – 22.okt. 2016.

Festen – som madteater

Teater Republique på Østerbro har i de senere år lavet mange succeser ved at spille utraditionelle stykker på utraditionelle måder. Og det fortsætter i den nye sæson, bl.a. med en teaterudgave af én af dansk films største succeser nogensinde, Festen, der var Thomas Vinterbergs store gennembrud. Nu kommer den som madteater, hvilket vil sige, at publikum bogstavelig talt medvirker som gæster i festen. Det foregår 29. april – 3. juni 2017, og det er Mette Martinussen, kendt kok fra bl.a. Madeleines Madteater og 1.th., der står for løjerne sammen med instruktøren Martin Tulinius. Blandt de medvirkende finder man navne som Waage Sandø og Stina Ekblad.

Shakespeare-fejringen fortsætter

I år er det 400 år siden, Shakespeare døde. Og det er blevet fejret med mange forestillinger. Men det fortsætter i 2017, da Teater Republique sætter alle sejl til med Et vintereventyr, instrueret af Katrine Wiedemann og med Sofie Gråbøl, Olaf Johannessen og Birthe Neumann på rollelisten. Eventyret, der handler om jalousi, kærlighed, svigt og tilgivelse, er i hvert fald én af mine personlige favoritter på forhånd.

Dekalog: En TV-serie bliver til et teaterstykke

Stykket, der handler om, hvordan vi i nutiden håndterer de 10 bud, var en kæmpesucces, da polakken Kieslowski lavede tv-serien i 10 afsnit (ét om hvert bud) i 1989. Nu er det Betty Nansen Teatret, der sætter stykket op med manuskript af Koen Tachelet, instrueret af Jacob Schokking og med bl.a. Bodil Jørgensen, Søren Sætter-Lassen, Flemming Enevold og Marie Louise Wille som medvirkende. Noget af en satsning at komprimere de ti afsnit til en enkelt aftens teaterforestilling.

Teater Sort/Hvid – et nyt teater i København

København får i efteråret 2016 får nyt teater, der kommer til at ligge i det coole Kødbyen på Vesterbro. Dansk teaters enfant terrible og succesmager, Christian Lollike, står bag teatret. Man lægger ud med The Show is Over, en kavalkade på ikke mindre end fem forestillinger, der afsøger temaet ”Tænk, hvis vi er dem, som inderst inde ved, at vi har spillet fallit. At jorden, klimaet, flygtninge-krisen, overbefolkningen, forbruget, DET HELE, er ved at bukke under”.

Læs selv videre om den kommende sæsons forestillinger i Teaterkataloget 2016/17 her.

Bestiller du mindst tre forestillinger, gives der rabat.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!