Teater i det grønne – Jeppe på Bjerget

Hvorfor drikker Jeppe? Find ud af det, når  Grønnegårds Teatret viser Holbergklassikeren Jeppe på Bjerget for fulde gardiner på friluftscenen i Designmuseum Danmarks Have.

Den arme og svært tørstige bonde, Jeppe, hans krasbørstige kone, Nille, og hendes krabask, Mester Erik, er blandt scenegalleriet af folk og fæ, når Holbergs underholdende, men ikke mindre tankevækkende komedie, Jeppe på Bjerget, spiller på Grønnegårds Teatret 24. juni til 20. august.

Mød skuespilleren Olaf Johannesen i hovedrollen som Jeppe. Johannesen er vinder af sidste års Reumert og bedst kendt som statsminister Kristian Kamper i Forbrydelsen. I denne sommerforestilling må vi nok forvente en noget mere usoigneret og drikfældig udgave af ham, for Jeppe er som bekendt et produkt af sin triste skæbne, forgældet, tæsket og hånet af sin kone, som ovenikøbet ligger i med degnen.

Et socialt eksperiment

Som i så mange af Holbergs komedier spilles der et puds med hovedpersonen. I dette tilfælde er det baronen i herredet, der lægger an til et socialt eksperiment: Hvad sker der, hvis man bringer en forarmet og fortabt sjæl ind i en vellykket og velstående mands klæder og liv?
Som sagt så gjort. Den døddrukne Jeppe føres ind i baronens klæder og seng og vågner forbløffet op i, hvad han først tror er Himmerige. Udfaldet af Jeppe i nye klæder og Holbergs stærke morale vil vi lade stå til forventningens glæde.

Pouilly Fumé, picnic og paraplyer

Det er ikke bare de velspillede forestillinger, men det uhøjtidelige rum til nærvær og hygge, der gør Grønnegårdsteatret til noget ganske særligt. Så snart publikum indfinder sig fra kl. 17.30 med picnickurve og tæpper og hele familien eller vennegruppen omkring sig, sætter stemningen ind. Under eftermiddagssolens sidste stråler bliver der tygget og hygget og drukket af de medbragte forsyninger eller dem, der er afhentet i stedets café som forudbestilte picnicbokse. Den lette og godmodige stemning fortsætter helt ind på træbænkene, når picnicen er pakket væk, publikum sætter sig til rette og skuespillerne spiller op med vind i hår og skørter. Selv en regndråbe i ny og næ slår ingen skuespiller eller gæst af bænken – og Grønnegårdsteatrets mange gengangere tager hjemmevant og udramatisk et regnslag med i tasken.

Tid og sted

Jeppe på Bjerget spiller fra d. 24. juni til d. 20. august 2016 kl. 19.30 i Designmuseum Danmarks Have og koster fra 285 kr. til 355 kr. Mad og drikke kan medbringes. Designmuseets Café Grønnegården tilbyder en picnicpose til 195 kr. og det er klogt at bestille den i forvejen. Sandwich, salater og drikkevarer kan købes på stedet uden forudbestilling.

Køb billetter og læs mere om Grønnegårds Teatret her 

Designmuseum Danmark har fra 1. juni åbent tirsdag til søndag fra 10-18. Onsdag fra 10-21.

Læs mere om museets aktuelle udstillinger her 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!