Sankt Hans – én aften, fire fejringer

Foto: Bakken

Ved du ikke, hvor du skal fejre Sankt Hans? Så find inspiration her blandt fire forskellige og hyggelige aftener med bål, taler og sang.

”Vi elsker vort land/men ved Midsommer mest” går Midsommervisen. Og det er svært ikke at elske sit land, når det er iført duftende blomster, frodige marker og blåt hav. På årets længste dag ved sommersolhverv, den 23. juni, glemmer vi for en stund, at de første kristne i Danmark blev døbt for ca. 1200 år siden. Vi synger om hekse og trolde og tænder bål ved sø og strand. Her får du fire bud på, hvor du kan være med til at sende heksen til Bloksbjerg med manér.

”Der er noget om snakken – Sankt Hans skal fejres på Bakken”

I Dyrehavsbakken nord for København er det store sankthansbål placeret ude i Kildesøen, og Dyrehaven udgør den grønne kulisse til bål, båltale, musik og fyrværkeri. Fejringen starter kl. 21:00 med musikalsk underholdning ved Black Maria. Når mørket begynder at falde på kl. 22:00 kan du nyde bålet, talerne og fyrværkeriet.

Læs mere her

“Det var på Frederiksberg . . .”

Traditionen tro afholder Frederiksberg Kommune en flot sankthansaften i Frederiksberg Have foran slottet. I år er rollen som konferencier lagt i hænderne på musikeren og kapelmesteren Jan Glæsel. Fra omkring kl. 19:15 kan du opleve at blive sunget ind i haven af forskellige kunstnere. De kan også opleves rundt omkring i haven – og hvem ved? Måske på søen. Bålet tændes kl. 21:45, og årets båltaler er Ministerråd Kirsti Pohjankukka fra Finlands ambassade.

Læs mere her

Nyhavn – Flakfortet tur/retur

Er du søstærk, så er en sejltur til Flakfortet måske noget for dig. Der er to afgange fra Nyhavn: kl. 16:00 og kl. 18:00. På vej ud igennem Københavns Havn får du serveret en velkomstdrink, og ved ankomsten til Flakfortet kan du nyde en lækker grill buffet. Til slut vil der være bål og båltale i havnen. Færgen lægger fra kaj igen kl. 21:30, så du kan nyde alle bålene langs kysten på sejlturen tilbage til Nyhavn.

Læs mere her

Sankt Hans aften i Tivoli

I Harmonipavillonen i Tivoli kan du nyde en koncert med skuespilleren og sangeren Caspar Phillipson og Tivoli Ensemblet. De vil sammen præsentere dig for et program af danske sange og viser, fyldt af sommer, romantik og lange, lyse nætter. Du har allerede betalt for koncerten med din indgangsbillet. Inden du nynnende forlader den gamle have, skal du lægge vejen forbi Tivoli Søen og nyde bålet og det flotte fyrværkeri.

Læs mere her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!