Ny cykel- og gangbro langs Langebro

Foto: Realdania

Fra sensommeren 2018 får Langebro en lillebror i form af en ny cykel-og gangbro. Broen vil gøre det nemmere for københavnerne at komme til og fra København og Amager.

Langebro er en af Københavns mest trafikerede broer som i gennemsnit passeres af 60.000 mennesker hver eneste dag. Fra sensommeren 2018 kan københavnerne se frem til en ny cykel- og gangbro som vil forbinde Bryghusgrunden ved Vester Voldgade og Langebrogade på Amagersiden. Broen skal skabe bedre vilkår for fodgængere og cyklister og bringe byen og havnen tættere på hinanden.

Enkelt design

Broen skal ikke være et nyt vartegn i havnen, men får et enkelt design, der spiller sammen med omgivelserne. Modsat de traditionelle rette linjer på de københavnske broer vil Langebros lillebror blive buet. Bag broens udformning står et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency.

Historisk placering

Broens placering fra udmundingen af Vester Voldgade til Langebrogade ved Christianshavns voldanlæg svarer til, hvor de oprindelige Langebro’er lå frem til begyndelsen af 1900-tallet. Den endnu unavngivne bro er en gave fra byggefonden Realdania, som arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø.

Broen forventes at blive benyttet af 10.000 af Langebros i dag 25.000 daglige cyklister.

Klik her for at læse mere om den nye cykel- og gangbro.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!