En fortælling om skruppelløse kvinder

Event afholdtFOTO: KulturenNU

Hvis du synes kvinderne i Game of Thrones er skruppelløse, magtbegærlige eller bare seje, så vent til du hører historien om “Knuds Kvinder”

Vi skruer tiden 1000 år baglæns til Knud den Store, der regerede over både Danmark, Norge, England og dele af Sverige. Et blodigt slag England i 1016 lagde grunden til det danske Nordsøimperium. Erobringen af det rige England markerede afslutningen på erobringstogterne og starten på en ny tid med Knud den Store, som en af de største herskere i Europa.

Danernes kulturelle indflydelse var betydelig og førte til frugtbare samarbejder, men også voldsomme kultursammenstød. Knud den Stores succes var et produkt af overlegenhed på våben, mod, krigskunst og ikke mindste kvinder.

Et foredrag om seje og indflydelsesrige kvinder

Den 12. oktober afholdes der foredrag om Knud den Stores kvinder, hvor der sættes særlig fokus på tre seje kvinder fra fortiden Emma, Gunhild og Estrid – to politiske ægteskaber, fem børn, magtspil og intriger.

Dronning Emma af Normandiet var en af de mest indflydelsesrige personer i England i 1000-tallet. Emma af Normandiet, udnyttede til fulde sin magtfulde position og var ikke bange for både at spille sine egne børn ud mod hinanden, eller at bruge politisk spin for at holde på magten.

Som datter af kong Knud den Store og dronning Emma, var Gunhild allerede fra start, en brik i et større magtpolitisk spil. Emma blev som 6-årig sendt til det tyske kejserhof, som pant på en aftale om fred mellem den tysk-romerske kejser Konrad den 2. og hendes far, Knud den Store.

Datter, søster og mor til konger af Danmark, Estrid, havde direkte indflydelse på magten gennem hendes nærmeste familie. Estrid blev især vigtig efter Knud den Stores død, fordi hun var mor til arvefølgeren – sønnen Svend Estridsen, som blev konge af Danmark. Estrid regerede gennem sin søn og var lige så politisk aktiv, som en garvet politiker er i dag.

Der bliver lagt op til dramaer i verdensklasse, når historiker Emma Rønberg fortæller om Knuds Kvinder – de seje, skruppelløse og magtbegærlige kvinder bag en stor mand.

Tidspunkt: Onsdag den 12. oktober kl. 19.00-21.00
Mødested: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V.
Normal pris: kr. 125,-
XTRA Medlemspris: kr. 96,-
Billetkode: (Synlig for medlemmer af OplevByenXTRA) 

Hvis du ikke allerede er medlem af OplevByenXTRA, så klik her for at melde dig ind og få adgang til alle fordelene.

Læs mere og køb billet til foredraget “Knuds Kvinder” her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!