Historiske dage 2015

“Historie er livets læremester”. Sådan lyder det fra historiker Bernard Eric Jensen, som du kan høre mere til under Historiske Dage i Øksnehallen d. 14. og 15. marts 2015.

Historie skal bruges

Citatet ovenfor skulle gerne minde os om, at historie ikke blot handler om at kunne kongerækken og huske årstal for vigtige begivenheder. I stedet skal historien bruges til at sætte vores eget liv og egen tid i perspektiv. Historiens begivenheder skal hjælpe os til at agere i vores egen tid og planlægge fremtiden.

Den gode fortælling

Under Historiske Dage vil det være muligt at møde danske og internationale historieformidlere. F.eks. museer, arkiver, medier, forlag og foreninger. Disse institutioner vil på bedste vis formidle bred historisk viden, som skal vække den historiske interesse blandt den almene befolkning. Der vil med garanti dukke spændende, nye og fantastiske historier op.

Den skjulte historie i dansk filmindustri

En af de historier, som kommer frem på festivalen er historien om, hvordan den danske filmindustri, i jagten på lukrative aftaler med besættelsesmagten, nærmest agerede propagandamiddel for nazismen. Filmhistoriker Lars-Martin Sørensen fortæller, på baggrund af sin bog Dansk film under nazismen, at dansk film samarbejdede i unødvendig høj grad med besættelsesmagten. Foredraget foregår lørdag d. 14. marts. kl. 17.10

Et overset stykke Danmarkshistorie

Historiske Dage vil Matthias Bjørnlund give et indblik et overset stykke dansk og international kulturhistorie. Det kommer til at handle om idealisme, udlængsel og næsten ufattelige menneskelige dramaer. Om vestlig arrogance og tolerance i Orienten. Og ikke mindst om missionærer og hjælpearbejdere med meget forskelligartede mål og midler, om kristen solidaritet, kvindekamp og humanistisk idealisme på vegne af det forfulgte armenske mindretal.

Foredraget tager udgangspunkt i en stor gruppe danske kvinder, som tog til det daværende Osmannerrige, hvor de både før, under og efter det armenske folkedrab hjalp armeniere med at overleve.

I to dage vil der være mange forskellige oplæg og foredrag med vidt forskellige emner og perioder. Er du nysgerrig, så kig forbi Øksnehallen 14. og 15. marts.

Her kan du læse mere om historiefestivalen.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!