5 julemarkeder du måske ikke kender

Bernstorff Slot julemarkedFor første gang holder Bernstorff Slot julemarked i år. Foto: Bernstorff Slot.

Der er de store julemarkeder, som alle kender og man ikke kan undgå at møde i byen og så er der de julemarkeder, som du skal kende for at vide, at de findes. Fra Bernstorff Slot til Christiania – her er 5 gode bud på de særlige julemarkeder.

Nu er det jul igen – eller i hvert fald snart. Rundt om i byen dukker de første julemarkeder op og der dufter af krydderier og gløgg. Du kan næsten ikke undgå at møde de store traditionelle julemarkeder på Kongens Nytorv, Det tyske julemarkedet på Højbro Plads og H.C Andersens julemarked på Axeltorv. De er alle åbne fra den 18. november, men byen byder på mange andre spændende julemarkeder. Vi giver dig her fem bud på spændende og anderledes julemarkeder, som du måske ikke kender.

Julemarked i Det Grønlandske Hus – Kalaallit Illuutaat

Julemarked i Det Grønlandske HusDet Grønlandske Hus inviterer igen i år til julemarked i weekenden 10.-11. december. Markedet med 40 stande er på to etager i den gamle bygning i Løvstræde. Her vil du kunne købe en masse skøn hjemmelavet traditionelt og moderne grønlandsk håndarbejde og husflid. Huset oser af hyggelig stemning og der plejer at være mange besøgende, så kom i god tid. Der vil også være mulighed for at købe lidt kaffe og kage, når gaverne er i hus.

Der er gratis adgang og åbent hverdag kl. 11.00-17.00.
Adresse: Det Grønlandske Hus ligger i Løvstræde 6, 1152 København K

Læs mere om julemarkedet i Det Grønlandske Hus her.

Julemarked på Bernstorff Slot – for første gang

Bernstorff Slot julemarked

Bernstorff Slot i Gentofte åbner for første gang portene til et stort julemarked i weekenden 25. til 27. november. De mange udstillere vil byde på alt fra hjemmelavede juledekorationer, nisser, julepynt, brugskunst, smykker, vin, og delikatesser. Der vil være lækre smagsprøver til ganen, mens ørene kan nyde godt af klassisk julemusik. Oplev et julemarked i de smukke rammer på Bernstorff Slot i Charlottenlund.

Indgang koster 75 kr. for voksne og 25 kr. for børn mellem 4-12 år.
Markedet er åbent fredag kl. 15.00-20.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-16.00.

Adresse: Bernstorff Slot, Jægersborg Allé 93, 2820 Gentofte.

Læs mere om julemarkedet på Bernstorff Slot her.

Delikatesse julemarked ved Esrum Kloster

Jul ved Esrum Kloster

De smukke omgivelser ved Esrum Kloster danner ramme om et julemarked i weekenden 2. – 4. december. Her vil du kunne finde franske delikatesser, diverse klosterprodukter fra hele Europa og lokale kvalitetsvarer fra egnen. Her vil også være spændende og unikke gaveideer, der trækker tråde til klosterets historie. Det er ting som uld, keramik, flettede kurve, tæpper og lækkert køkkentøj. Dog skal du ikke tage til Esrum Kloster julemarked, hvis du leder efter traditionelle nisser og julepynt – for det er der ikke noget af her. Men der loves masser af god stemning og lækkerier til specielt maven og bliver du tørstig serveres der nytappet klosterøl i klosterkælderen.

Der er gratis indgang og åbent fredag kl. 12.00-20.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-17.00. Adresse: Esrum Kloster, Klostergade 12, 3230 Græsted.

Læs mere om julemarkedet ved Esrum Kloster her.

Julemarked i Den Grå Hal på Christiania

Julemarked i Den Grå Hal.

Christianias traditionelle julemarked er åbent fra 9. december frem til 20. december.
Julemarkedet i Den Grå Hal er en tilbagevendende begivenhed siden 70’erne og er derudover et smukt, alternativt og eksotisk marked. Som Christiania er anderledes end det omgivne samfund er også deres julemarked et godt alternativ til de traditionelle julemarkeder f.eks. på Kongens Nytorv.

Der er gratis adgang og åben hver dag fra kl. 12.00-20.00. Husk kontanter, da det kan være svært at bruge dankort mv. Adresse: Den Grå Hal på Christiania, Refshalevej 2, 1432 Christianshavn. Læs mere om julemarkedet i Den Grå Hal på Christiania her.

Den Økologiske Produktionsskoles julemarked

Julemarked på Den økologiske Produktionsskole

Endnu et bud på et anderledes julemarked er Den Økologiske Produktionsskoles julemarked i et baghus på Nørrebro. Julemarkedet er åbent fra 10. – 13. december. På to etager vil der være en masse boder med håndlavede produkter i lækker økologisk kvalitet. Der vil være tekstil og kunsthåndværk, bambus køkkentøj og maleri/kunst. Udover markedet er der også et mindre loppemarked og man vil kunne købe økologiske juletræer. Julen vil også blive sunget ind af ”Verdens Sirener” som synger julesange fra hele verden. Det foregår søndag kl. 12.30. Man vil også blive underholdt af julesalsarytmer i løbet af de andre markedsdage. Cafeen serverer gløgg, æbleskiver mv. Overskuddet fra markedet går til et ”Gadebibliotek” i Ghana – til at hjælpe fattige børn til at få en uddannelse.

Der er gratis entre og åbent torsdag-fredag kl. 15.00-18.00 og lørdag-søndag kl. 12.00-18.00. Adresse: Ravnsborggade 18, 2200 København N.

Læs mere om Den Økologiske Produktionskoles julemarked her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!