Se din højdeskræk i øjnene fra 50 meter

High Roping, Urban Ranger CampHigh Roping hos Urban Ranger Camp i 50 meters højde

Skal du have rykket på nogle grænser og føler du dig udfordret, når du befinder dig højt over fast grund? Så prøv verdens højeste high roping bane på Refshaleøen. Vores modige udsendte har besøgt Urban Ranger Camp og anmelder fra højderne.

Anmeldelse.

star6

Weekendens normalt afslappende lørdag blev i denne uge udskiftet med en actionfyldt og grænseoverskridende eftermiddag i 50 meters højde på verdens højeste indendørs High Roping bane. Herrerne bag konceptet Urban Ranger Camp er de tre brødre Flemming, Glenn og Ole Jensen, som er vokset op med konstante fysiske udfordringer bror og bror imellem – fra rekordsætning i armbøjninger og halmballekast til hvem-tør-tisse-på-det-elektriske hegn og kravle op på toppen af laden og springe ud. Lysten til at teste grænser og gøre vilde og tossede ting har brødrene taget med sig ind i voksenlivet og siden 2001 har brødrene Jensen huseret i højderne i de største af B&Ws legendariske værftshaller på Refshaleøen.

Adrenalintrip i 50 meters højde

Ved ankomst til B&W hallerne får man allerede et sug i maven ved at skue op til de enorme bygninger, som udefra virker helt absurd høje. “Skal jeg virkelig op i de luftlag?” overvejer man lige en ekstra gang. Indenfor i containeren hos Urban Ranger Camp bliver vi budt velkommen af en sød instruktør, som guider os ned til omklædning – “husk ikke at medbringe nogle løse genstande, som kan falde ud af lommerne” påminder hun. Vi tænker selvfølgelig straks “jamen hvad med vores ‘ranger-selfies’, som vi da bestemt havde tænkt at skyde i 50 meters højde?”. Her kan vi sige ‘fortvivl ikke’, da de dedikerede instruktører altid står klar med et kamera, hvor de vil sørge for dokumentation af dine seje udfoldelser oppe i højderne.

4 baner og 28 forhindringer gør dig til “ranger”

Kort før start bliver alle deltagere på holdet iført udstyr og samtidig top-sikret af en instruktør. Inden vi selv skal op og lege med vores sikkerhedskabler bliver vi kørt igennem en “test-bane”, som skal sikre at deltagerne har forstået, hvordan man anvender sine karabinhager. Så er vi klar! Turen op i den industrielle elevator virker utrolig lang. Ved stoppet på de 50 meter bliver man mødt af skiltet “challenge your fear of hights” – ja tak, det skal jeg da lige love for. Instruktøren viser os sikkert ud på bane 1 ved første forhindring. Der er i alt fire baner med hver 7 forhindringer, så i alt 28 forhindringer. Forhindringerne bliver mere og mere grænseoverskridende og fysisk krævende, for hver bane man vælger at kaste sig ud i. Og her er det vigtigt at pointere, at du til enhver tid kan vælge at springe fra. Instruktørerne gjorde det meget klart, at det kun er de vildeste og sejeste “rangers” der gennemfører alle fire baner. Du kan finde et overblik over alle banerne og deres forhindringer her.

Skælvende ben og spændt krop

Bane 1 er meget grundlæggende. Alright, du er stadig oppe i 50 meters højde og det hele kan virke meget skræmmende. Men det er også derfor, at de forhindringer du møder i den første bane, er på et niveau, som vænner dig til højderne og udruster dig og din balance til de kommende forhindringer. Så i den første bane gælder det udfordringer som at “gå på line”, balancere på faste og nogle få løse brædder samt at gå i et løsthængende net. I bane 2 spidser det så en smule mere til. Her skal man bl.a. balancere på forskellige grundlag – både faste og bevægelige, som udfordrer din balance på et meget højt niveau med forhindringer som bl.a. “spindelsvæv-nettet” og at gå på line med en balancestav. Nu begynder armene også at syre. For ikke nok med at din mentale styrke bliver udfordret i højderne, spænder kroppen konstant op som en flitsbue og specielt armene bliver trætte, da man gør alt for at holde sig fast. Bane 3 skulle vise sig at blive vores sidste bane, da vi efter de sidste forhindringer på banen, følte os så mentalt pressede, at kroppen simpelthen gav op. Specielt forhindringen, hvor man skulle kaste sig ud hængende i et reb, var for os én, der fik benene til at ryste lidt mere end hvad godt var.

Turen afsluttes med “deathslides”

Men turen sluttede ikke helt ved bane 3. Når man skal ned fra de 50 meter foregår det nemlig med de berygtede “deathslides”. Og dét navn skal altså slet ikke tages bogstaveligt! Det var den sjoveste del af hele oplevelsen og dér hvor man mærkede det kildede i maven for alvor. Det er svævebaner, som over tre ture får dig ned fra højderne. Og vær nu ikke bange for at tage disse – for som sagt er det den del af hele oplevelsen, som du bare ikke vil gå glip af! Vi kom ned med svævebanerne i god behold og følte os lettede og seje over dét vi netop havde gennemført. Det er bestemt ikke sidste gang, vi besøger hallerne og vi kræver helt sikkert revanche for bane 4 en anden gang.

Se med i vores video fra Urban Ranger Camp her:

Urban High Roping er en fantastisk fælles oplevelse – selv om hver enkelte aktivitet foregår individuelt. Prisen er på 395 kr/pers. Du skal sætte ca. 4 timer af til hele oplevelsen – og det er det hele værd. Urban Ranger Camp ligger på Refshalevej 177, 1432 København K.

Læs mere om Urban Ranger Camp her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!