Flydende morgenyoga og kunst af havneskrald

KulturhavnKulturhavn Festival 2019 hylder det blå liv i byen i weekenden. Foto: Ulrich Jakobsson.

Kulturhavn Festival 2019 løber af stablen i den kommende weekend. Den årlige hyldest til havnen byder på et hav af gratis kunst-, kultur- og idrætsoplevelser. Vi er dykket ned i det store program.

Om et par dage skyder Kulturhavn Festival en ny kultur- og idrætssæson i gang, og det fejres med et hav af gratis aktiviteter både over, under og på vandoverfladen. Københavns Kommune og 150 foreninger, kulturaktører og andre samarbejdspartnere arbejder byen over sammen om et fælles mål – at inspirere københavnerne til mere kultur og fritid.

Fredagskoncerter og havneskrald

På fredag den 23. august kan du på Göteborg Plads i Nordhavn hylde både havnen og starten på weekenden. Mellem kl. 17 og 19 vil FOF København og Musikakademiet TRAX nemlig præsentere intet mindre end fem pop- og rockbands, der har som deres fornemmeste opgave at sætte gang i publikum med musik fra de seneste fem årtier. Drager du syd på kan du besøge pladsen foran BLOX, hvor lokale kajakklubber gennem den sidste tid har indsamlet skrald fra Københavns Havn, som nu er blevet til kunst og udstilles fra kl. 16 til kl. 19.

Flydende tehus og fotoudstilling

Lørdag mellem kl. 11 og 20 kan du nyde en kop te i en flydende pavillon, der befinder sig i Teglholmen. Det flydende tehus er skabt af designstudiet Pan-Projects, som har arbejdet for at forstærke følelsen af interaktion med vand. Eller du kan tage forbi Reffen, hvor Urban Explorer CPH på containere under åben himmel udstiller fotos af københavnske byrum. Fotografen er Francois Debains, som har en baggrund i byplanlægning og med sine fotografier inspirerer til at gå på opdagelse i Københavns nye byrum.

Søndag med sang, saunagus og flydende morgenyoga

Syng søndagen i gang på Nordhavn den 25. august – eller oplev i det mindste Nordhavnskoret gøre det. De vil give en koncert, der byder på en blanding af vikingehits, kærlighedsballader og sange på sprog, der egentlig ikke eksisterer. Eller bliv varmet godt igennem på Islands Brygge, hvor Sauna Trucken kl. 11, 13 og 15 afholder saunagus-sessions på hver en times varighed. Der vil være pauser med vand, gratis snacks og mulighed for at tage en dukkert i havnen. Er du mere til en søndag i helt roligt tempo, burde du starte ud med en omgang flydende morgenyoga. Det foregår fra kl. 10 til 12 på en fortøjet tømmerflåde i bassinet ved Skolen i Sydhavnen.

Kulturhavn Festival finder sted i weekenden 23-25. august. Nogle arrangementerne finder sted flere gange i løbet af weekenden, så tjek det fulde program, hvis du er forhindret i at deltage på de tidspunkter, der her er angivet. Alle aktiviteter er gratis, men nogle kræver tilmelding.

Læs mere om Kulturhavn Festival 2019 og programmet her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!