5 events i august: Der er gang i gaden!

Foto: Copenhagen Pride.

Oplevelserne står i kø i den københavnske sensommer; Copenhagen Pride, Copenhagen Cooking & Food Festival, Ironman, Kulturhavn Festival og Cph Art Week.

Kom ikke og sig at der ikke sker noget i Dronningens og vor alles skønne hovedstad. Alene i denne uge lægger København rammer til Copenhagen Pride, Ironman og Copenhagen Cooking & Food Festival. I næste uge begynder Danmarks største kultur- og havnefestival, der fejrer Københavns ”blå byrum”, ligesom alle kunstelskerne har noget at glæde sig til, når Cph Art Week løber af stablen med et stort program. Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at bruge byen i den københavnske sensommeren, hvor oplevelserne står i kø. Vi bringer et lille overblik:

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride

Foto: Copenhagen Pride.

Byen er klædt i alle regnbuens farver i denne uge, hvor Copenhagen Pride sætter fokus på LGTB, og mangfoldigheden fejres. Det hele begyndte i tirsdags og kulminerer i morgen lørdag den 20. august med det festlige og flamboyante paradeoptog gennem byen. Optoget, der begynder kl. 13.00 på Frederiksberg Rådhusplads, bevæger sig ad Vesterbrogade og slutter på Rådhuspladsen, hvor Ole Henriksen som årets Pride-vært byder velkommen og præsenterer et væld af gæster på scenen. Du kan bl.a. opleve Camille Jones, Medina, Fallulah, den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Kings of the Universe. Der vil være desuden være gadefest både på Regnbuepladsen og i Studiestræde.

Alle er velkomne til at deltage i Pridens begivenheder, der tæller alt fra debatter, gratis koncerter, dragshow, fest og underholdning hver aften på Rådhuspladsen, der i denne uge er blevet forvandlet til Pride Square. Der er Drag Bingo på Nationalmueet, ligesom man kan komme på cAnal Tour med drag guider. Copenhagen Pride fejrer i år 20 års jubilæum og det sker med støtte fra flere virksomheder og organisationer end nogensinde før.

Copenhagen Pride finder sted fra den 16.-21. august.

Læs meget mere om Copenhagen Pride her. 

Ironman Copenhagen

Ironman Copenhagen

Foto: Ironman.

For dem, der ikke har nok i diverse hel- og halvmaratons er konkurrencen Ironman et hit. Og for dem, der holder af at overvære jernmænd- og kvinder presse sig til det absolut yderste er konkurrencen et must. Vær med når byen på søndag den 21. august forvandles til den sejeste triatlonfest. Starten går kl. 7.00 på Amager, hvor atleterne lægger ud med at svømme 3,8 km i lagunen ved Amager Strand. Derpå går turen på cykel til Nordsjælland, hvor der skal tilbagelægges 180 km, før maratondistancen på 42,2 km venter i indre by. Der løbes bl.a. langs havnefronten, hvor man eksempelvis ved Havnegade og Nationalbanken har godt udsyn og rig mulighed for at heppe på de udholdende deltagere inden de passerer målstregen på Christiansborg Slotsplads.

Ironman Copenhagen finder sted søndag den 21. august.

Læs meget mere om Ironman Copenhagen og de gode tilskuerspots her.

Copenhagen Cooking & Food Festival

Copenhagen Cooking & Food Festival

Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

Den københavnske madscene fejres i øjeblikket med over 150 spiselige arrangementer overalt i byen til og med den 28. august. Oplev alt fra sunde insekter, smart smørrebrød og langbordsmiddage til kimchi, kombucha, cocktails og diverse kurser og workshops.

Festivalen er i år større end nogensinde. Copenhagen Cooking har nemlig slået sig sammen med Food Organisation of Denmark. Målet er at skabe en ”gastrofestival i verdensklasse”. Festivalen byder i år for eksempel på et nyt madcentrum – CPH Food District på Vesterbro, hvor der inviteres til tre dages madfest i Den Brune Kødby. Her vil det 10.000 kvadratmeter store område med bl.a. Øksnehallen og Kvægtorvet danne ramme om madnørderi og kokkekonkurrencer, grejmarked, fødevarer og cocktails fra de bedste barer i byen.

Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted fra den 19.-28. august.

Læs OplevByen.dks artikel om Copenhagen Cooking & Food Festival.

Læs mere om Copenhagen Cooking & Food Festival her.

Kulturhavn Festival

Kulturhavn Festival

Kulturhavn Festival. Foto: Ulrich Jakobsson.

København fejrer traditionen tror sine ”blå byrum” med Kulturhavn Festival, men denne 16. gang bliver festivalen større end nogensinde. Det bliver Danmarks største kultur- og havnefestival, der løber af stablen 26. – 28.august. Byens havnekvarterer byder på et hav af aktiviteter for både voksne og børn. Hele 110 foreninger og kulturelle aktører deltager med i alt 250 programsatte aktiviteter fra dundrende dansefester over vandforhindringsbaner til opdagelsessejlads, gadeidræt og teater.

På Gammel Dok ved Dansk Arkitektur Center vil der for eksempel være fokus på bevægelse; her er gadeidræt som parkour, skateboarding og funktionel træning i spil. Med sin udstilling Let’s Play sætter Dansk Arkitektur Center fokus på, hvordan byrummet kan bruges til idræt og bevægelse omkring pladsen foran centret.

Ofelia Plads er Københavns helt nye kulturscene lige midt i havnen, så selvfølgelig er Kulturhavn også til stede her. Ved molen vil 20 smukke, gamle træskibe lægge til kaj og publikum har mulighed for at komme om bord. Skibene lægger til fredag og sejler parade gennem havnen søndag eftermiddag. På kajen vil der være sømandsaktiviteter og på selve Ofelia Plads vil der være dans og musik.

Kulturhavn Festival finder sted den 26-28. august.

Læs meget mere om Kulturhavn Festival her.

Cph Art Week

Cph Art Week.

Foto: Cph Art Week.

Nedtællingen til Cph Art Week er i gang. På fredag den 26. august begynder en uge, hvor København står i kunstens tegn. Hele 50 udstillingssteder står klar og programmet er fyldt med udstillinger, ferniseringer, talks, performances, workshops og meget mere.

Hver aften vises for eksempel den danske kunstner Charlotte Haslunds nye videoinstallation HOPE & FEAR som megavideo på Byens Hegn på Kongens Nytorv. Du kan opleve 80 sociale mågefinker, der med fugleklatter vil skabe et ord på Hovedbiblioteket – et værk af den franske kunstnerduo Nøne Futbol Club. Herudover skaber duoen flere interventioner i det offentlige rum, bl.a. på Thorvaldsens Museum med en stedsspecifik performance inspireret af Thorvaldsens liv i museets gård.

I det hele taget indtager kunsten byrummet. Også den daglige tur fra A til B med metroen forvandles i anledning af Cph Art Week til en rejse med helt nye og spændende kunstværker. På Nørreport udfolder en rød valmue sig i en videoprojektion af Eva Koch. På Bella Center Station står Kasper Hesselbjerg klar med vingummier og japansk risvin i en mad-performance. Årets tematik er da også Open Gestures, som undersøges på utallige måder sammen med museer, kunsthaller, gallerier og projektrum. Open Gestures peger på kunstens unikke evne til at engagere og skabe debat. Det er kunsten som en åben, gæstfri og uafsluttet handling, der først i mødet med sit publikum får sin betydning.

Desuden byder ugen på messerne CHART ART FAIR på Kunsthal Charlottenborg og CODE og SELECTED i Bella Center.

Cph Art week finder sted 26. august – 4. september.

Læs meget mere om Cph Art Week her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!