Vær med til at fejre Københavns 850 år

København 850 årKøbenhavns 850 års fødselsdag fejres fra den 2.-17. september. Foto: Victor Stawicki.

850-året for grundlæggelsen af København bliver fejret fra den 2.-17. september med fest og et indblik i byens historie og fremtid. Der er også gratis Københavnerstænger og øl fra Carlsberg.

Festivalen København 850, som er arrangeret af Golden Days og folkene bag Distortion, afholder mere end 250 arrangementer i hele hovedstadsområdet for at fejre København. Festivalen er delt op i fire hovedspor: Fremtidens København, Københavnerkanon, Københavnsfejring og Festivalen København 850. Her en lille guide til nogle af festivalens mange aktiviteter.

Åbningsfest

Ifølge Saxo blev København grundlagt i 1167 af Absalon, og derfor starter fejringen af København den 2. september kl. 11.67 (kl. 12.07) på Slotsholmen lige ved Christiansborg. Her vil der blive serveret 1167 gratis Københavnerstænger og 1167 gratis Carlsberg øl.

Fremtidens København

Har du hørt lidt om førerløse biler, og tænker du på, om de har en fremtid i København? Så tag med til arrangementet ”Fra cykler til førerløse droner” på Enigma den 6. september fra 16.30-18, hvor Jesper Overgaard, chef for analyse og passerøkonomi i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane, og Martin Emanuel, teknologi- og transporthistoriker, fortæller om fortid og filosofi, som holdes op mod fremtid og forretning. Der er begrænsede pladser til arrangementet, så hvis du misser tilmeldingen til arrangementet, kan du tilmelde dig arrangementet ”Den digitale storby” den 6. september fra kl. 17.00-18.30 med Ane Cortzen som rejseguide gennem fremtidens København, hvor fremtidens muligheder bliver sat under lup.

”Fra cykler til førerløse droner”: Der er begrænsede pladser til arrangementet. Billetter købes via billetto.dk. Adresse: Enigma – Øster Allé 1, 2100 København Ø.

 ”Den digitale storby”: Der er begrænsede pladser til arrangementet. Billetter købes via biletto.dk. Adresse: Bloxhub – Fæstningens Materialgård, bygning C, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K

København – En gang for længe siden

Har du derimod en større interesse i Københavns historie, er der også rig mulighed for at blive oplyst om denne. Du kan blandt andet deltage i et foredrag den 6. september kl. 9.00-10.25 med professor Martin Zerlang, der sammen med Golden Days udgiver Københavnerbiografien ”Zoom København”. Arrangementet hedder ”850 års Københavnerhistorie på 85 minutter” og vil, som titlen angiver, fortælle om, hvem og hvad der har været med til at præge hovedstaden gennem tiden. Arrangementet er gratis.

Adresse: Politikens Boghal – Rådhuspladsen 37, 1550 København V.

Københavnerkanon

I januar blev en Københavnerkanon udskrevet af Golden Days, hvor der siden hen er blevet nomineret mere end 300 københavnske genstande, personer, begreber og andet. Disse 300 genstande er blevet kogt ned til 20 markante københavnere såsom Ritt Bjerregaard, Thomas Fleurquin fra Distorion og Ivan Christensen fra Mændenes Hjem. Den endelige Københavnerkanon bliver offentliggjort under Københavnsfejringen den 2. september kl. 20.17 på DR-scenen i Palægården på Nationalmuseet.

Adresse: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K.

Du se hele programmet for festivalen København 850 her.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!