Oplev Svantes Viser i Store Vega

Benny Andersen og Povl Dissing i Store VegaEvent afholdtBenny Andersen og Povl Dissing optræder i Store Vega den 18. september. Foto: Vega, presse.

Snyd ikke dig selv for en poetisk og musikalsk aften i selskab med Benny Andersen og Poul Dissing i Store Vega.

Digteren Benny Andersen og troubadouren Povl Dissing optræder sammen på Vega den 18. september. De to har spillet sammen i 40 år og kan nærmest betegnes som et nationalklenodie. Snyd ikke dig selv for en både poetisk, nostalgisk og musikalsk oplevelse i Store Vega med makkerparret, der bl.a. har udødeligtgjort sangen “Svantes Lykkelige Dag” om Nina, der lige har været i bad.

Fællessang og barndomsminder

Rosalina, Svante, Nina og myrerne fra “Barndommens Land” er med som faste gæster til nervøse konfirmandmiddage, morgensamlinger på højskolen og runde fødselsdage i familiens favn. Der vil til den siddende koncert i Store Vega være fokus på Svantes Viser fra 1973, fællessang og gode historier.

Unik intensitet og underspillet humor

Da Andersen og Dissing i 1973 uropførte Svantes Viser i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade, blev det begyndelsen på et livslangt partnerskab. Dog stod pladeselskaberne ikke ligefrem i kø for at udgive Svantes Viser dengang. Men Svantes Viser viste sig at blive en succes med tiden. Visesamlingen sælges stadig den dag i dag, og for længst har rundet 100.000 solgte eksemplarer. Svantes Viser gjorde den på det tidspunkt så kontroversielle visesanger Povl Dissing til nationalskjald og modernisten Benny Andersen til den danske folkesjæls fremmeste fortolker.

Det er en unik oplevelse at overvære, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så typisk for Benny Andersen. Når hans finurligt legende sprog krydser Dissings ligefremme ærlighed, bliver hverdagen eventyrligt underfundig.

Du kan købe billetter til Povl Dissing og Benny Andersen i Store Vega, hvis du er medlem af OplevByenXTRA. Du kan blive medlem af OplevByenXTRA ved at klikke her

Rabatlink er synligt for medlemmer: 15% rabat

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!