3 fortræffelige bænke i byen

KastelletKastellet, Grevens Bastion. Foto: Sira Vallentin Henriksen.

Når forårssolen lokker københavnere ud, gælder det om at vide, hvor den gode bænk gemmer sig. Her er Oplevbyen.dks nye skribent Sira Vallentin Henriksens bud på tre fortræffelige bænke i byen.

I Haveselskabets Have på Pile Allé

Til venstre for indgangen til Frederiksberg Have på Pile Allé, gemmer der sig en lille have, som mange måske overser på deres gåtur på Frederiksberg. Haveselskabets Have er et område, der i 1882 blev tildelt Det Kongelige Danske Haveselskab. Hvis man vil finde sig en uforstyrret bænk i rolige omgivelser, er dette det perfekte sted at lede.

I haven kan man gå på opdagelse i 24 haverum, der hver især giver et indblik i dansk havekunst. I Vandhaven kan man slappe af på en bænk til lyden af rislende vand, mens man i Staudehaven kan være heldig at overvære et forelsket nygift par få taget deres bryllupsfoto. For enden af havens flotte grønne græsplæne kan man sætte sig på en af de to træbænke ved søen. Her kan man om eftermiddagen nyde solens stråler, der finder vej gennem trækronerne. Træbænkene er et godt sted at finde ro og lytte til fuglekvidren, da bænkene befinder sig i den del af haven, der vender væk fra Pile Allé og dermed væk fra lyden af trafik.

Haveselskabets Have

Haveselskabets Have. Foto: Sira Vallentin Henriksen.

Blandt fugle og siv på Grønjordssøen

Grønjordssøen ligger i den østlige del af Amager Fælled, der vender ud mod DR Byen og Ørestads Boulevard. I 2007 opførte Ørestadsselskabet en 100 meter lang bro på søens østbred. Broen bevæger sig ud på søen gennem en næsten menneskehøj sivskov. Halvvejs gennem sivskoven deler broen sig i to, hvor hver ende fører ud til en træplatform med bænke. Når man har bevæget sig gennem sivskoven, befinder man sig pludselig ude på søen, hvor man har udkig til livet i ”Gåsedammen”.

Søens beboere tæller blandt andre et stort antal grågæs, men også taffelænder, lappedykkere og blishøns. Hvis man er på cykeltur eller gåtur på Amager Fælled, er bænkene på søen et godt sted at holde picnic. Det er samtidig et oplagt sted af få pusten på en frisk løbetur en forårsmorgen.

Grønjordssøen.

Grønjordssøen på Amager Fælled. Foto: Sira Vallentin Henriksen.

Med udsigt over byen fra Kastellets top

Kastellet er et af Nordeuropa bedst bevarede fæstningsanlæg. Færdiganlagt i 1664, som en del af Københavns bybefæstning, er Kastellet i dag både en kulturhistorisk seværdighed, et militært område og ikke mindst et yndet sted for byens beboere og gæster at gå ture, løbe eller slå sig ned på en bænk. Med sine høje græsklædte volde og fem bastioner står Kastellet som en grøn femtakket stjerne midt i København. På toppen af den indre vold finder vi tredje og sidste bud på en fortræffelig bænk i byen, eller nærmere over byen.

På Kastellets fem bastioner kan man opleve byen fra forskellige vinkler. En bænk med ryggen mod Refshaleøen tilbyder på Grevens Bastion en flot udsigt over byen mod Marmorkirkens top, mens man fra Prinsessens Bastion har god udsigt til Langelinie og turistmylderet nær Den Lille Havfrue. Alt efter hvilken udsigtspræference man skulle have, er der på Kastellet god mulighed for at finde en bænk, der opfylder denne.

Kastellet, Grevens Bastion

Kastellet, Grevens Bastion. Foto: Sira Vallentin Henriksen.

Læs om flere fortræffelige bænke her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!