Copenhagen Jazz Festival klar til 41. gang

Copenhagen Jazz FestivalMarcus Miller er et af hovednavnene på Copenhagen Jazz Festival 2019. Foto: Thierry Dubuc, Copenhagen Jazz Festival.

Copenhagen Jazz Festival er klar til start. Og der er både plads til de etablerede verdensstjerner og fremtidens lyd af jazz. Programmet er spækket med musikoplevelser på 120 venues i byen.

København er en af Europas absolutte jazzhovedstæder. Det manifesteres sommer efter sommer på Copenhagen Jazz Festival, der samler et væld af danske og udenlandske jazzkunstnere. Snart løber festivalen af stablen for 41. gang – nærmere bestemt fra den 5. til den 14. juli. Mere end 250.000 mennesker forventes at deltage, og i rampelyset finder du alt fra de største internationale verdensstjerner til de nyeste skud på stammen.

Gilberto Gil og Gladys Knight i DR Koncerthuset

DR Koncerthuset danner rammen om nogle af festivalens Internationale Highlights. Det er for eksempel her, den maliske superstjerne Oumou Sangaré, som også går under navnet ”Sangfuglen fra Wassalou”, den 7. juli vil optræde med sine socialt engagerede sange, der har vakt begejstring verden over. Det er også her, du en uge senere kan opleve basikon, producer og komponist Marcus Miller. Sidst han gæstede Copenhagen Jazz Festival var i 2013 – men den 14. juli kan du altså igen opleve hans karakteristiske baslyd, hvor elementer af jazz, R&B og soul fusionerer med amerikansk og afrikansk musikhistorie. Det er også i DR Koncertsalen, at Gilberto Gil optræder den 10. juli, mens Gladys Knight indtager samme scene den 12. juli.

Jazz med havudsigt og grillduft

Fra Kulturhuset Islands Brygge kan du nyde ikke blot udsigten over havnefronten, men hele ni aftenener i træk også tonerne af jazzmusik. Det er nemlig her, kunstnerne under kategorien Jazz by the Sea vil optræde. Det første danske navn på festivalens populære udendørsscene er Mikael Simpson & bandet Sølvstorm, som søndag den 7. juli giver deres første koncert i otte år. I den anledning vil de spille, hvad Mikael Simpson selv kalder for ”a trip down memory lane”, inden der snart udkommer et nyt album. Torsdag den 11. juli vil Bryggen lyde af elegante klavertoner, når den 30-årige amerikanske pianist Christian Sands giver koncert. De seneste år har han turneret verden rundt, og denne gang får han selskab af Yasushi Nakamura på kontrabas og Clarence Penn bag trommerne – deraf navnet Christian Sands Trio. I øvrigt kan det måske friste, at der inden alle Jazz by the Sea-koncerterne kan købes grillbuffet fra kl. 17 til 180 kr. for voksne og 90 kr. for børn.

Fra æskefabrikken Elvo til kirkerum

Copenhagen Jazz Festival udspiller sig på 120 venues overalt i byen både på de traditionelle spillesteder, men også utraditionelle steder åbner dørene. Således kan du f.eks. lytte til jazz på hoteller, restauranter, cafeer, museer, pladser, teatre, kirkerum, Reffen, Christiania og på æskefabrikken Elvo. De temaer, som artisterne er kategoriseret i, byder også på noget for enhver smag. I Future Sound of Jazz fusionerer elektronisk musik og jazz, mens Jazz Remixed byder på nyfortolkninger af ikoniske jazzplader. I Jazz for Kids formidler professionelle musikere jazzen gennem leg, dans, fortælling og billedkunst. Og hvis man bare fortrækker lyden af den helt oprindelige jazzmusik, så er den at finde i kategorien The Sound of New Orleans, hvor artister som den funky jazzgruppe Ranky Tanky leder tankerne hen på jazzens fødeby – New Orleans.

Copenhagen Jazz Festival finder sted fra den 5. til den 14. juli 2019.

Læs mere om programmet til Copenhagen Jazz Festival og køb billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!