FILMGUIDE: Robert Redfords sidste film m.fl.

Robert RedfordRobert Redford i ”Den sidste gentleman”, der angiveligt er skuespiller-legendens sidste film, er aktuel netop nu.

Find inspiration til din næste tur i biffen med disse tre aktuelle bud: ”Den sidste gentleman” byder på stilfulde krimikup, “Gloria Bell” skildrer en fraskilt og frisindet kvinde, mens ”Gøg og Gokke” er mere end bare fjolleri.

Selvom anemonerne titter frem udenfor, er der ingen grund til at nedprioritere filmlærredet. Der er nemlig masser af gode film lige nu. ”Den sidste gentleman”, ”Gloria Bell” og ”Gøg og Gokke” er dramaer på hver deres måde.

Krimikup og kærlighed: ”Den sidste gentleman”

Den Sidste Gentleman

Han er en høflig, charmerende og velklædt ældre herre. En sand gentleman. Nå ja, og så er han bankrøver. I filmen ”Den sidste gentleman” spiller Robert Redford bankrøveren Forrest Tucker, som har sin helt egen metode til at røve banker: Han marcherer ganske enkelt op til disken og beder om pengene med et smil. Den metode giver ham en imponerende lang kriminel karriere, hvor han når at røve intet mindre end 93 forskellige pengeinstitutioner i USA. Nu mangler han bare ét sidste kup, og så vil han stoppe for evigt. Mens politiet søger efter Forrest Tucker, søger han selv efter meningen med livet, og på vejen forelsker han sig hovedkulds i den jævnaldrende Jewell, der spilles af Sissy Spacek. ”Den sidste bankrøver” er instrueret af David Lowery, og Robert Redford har udtalt, at det bliver den sidste film, han medvirker i.

”Den sidste gentleman” fik premiere den 4. april 2019.

Læs mere, se spilletider og køb billetter her.

En kompliceret romance: ”Gloria Bell”

Om dagen knokler hun på kontoret. Om natten ejer hun dansegulvet på natklubberne i Los Angeles. Gloria Bell, som spilles af Julianna Moore, er en succesfuld, fraskilt og frisindet kvinde. Hendes liv har dog stadigvæk plads til en romance – og så er det alligevel ikke helt nemt. Gloria Bell forelsker sig uventet i Arnold, der spilles af John Turturro, men oplever snart, at hendes familie og selvstændighed somme tider spænder ben for parforholdet. ”Gloria Bell”, der er instrueret af den Oscar-vindende Sebastián Lelio, handler om at elske livet på godt og ondt. Filmen er en amerikansk genindspilning af instruktørens chilenske spillefilm ”Gloria” fra 2013.

”Gloria Bell” får premiere den 11. april 2019.

Læs mere, se spilletider og køb billetter her.

Bag om de komiske løjer: ”Gøg og gokke”

Gøg og Gokke

Verdens største komikerpar, Gøg og Gokke, tager på turné i efterkrigstidens England i håb om at generobre deres karriere, som blomstrede tilbage i stumfilmenes tid. Mellem 1921 og 1951 indspillede de to Hollywood-helte mere end 100 film sammen. Men efter at have turneret for et tilstrækkeligt antal halvtomme teatre må komikerduoen se i øjnene, at deres popularitet er dalende. Filmen ”Gøg og Gokke” viser bagsiden af bowlerhattene og de barnlige optrin – nemlig de to komikeres venskab og arbejdsfælleskab, som ikke altid er lige gnidningsfrit. I hovedrollerne ses Steve Coogan og John C. Reilly, og filmen er instrueret af Jon S. Baird.

”Gøg og Gokke” får premiere den 25. april 2019.

Læs mere, se spilletider og køb billetter her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!