En dag i historiske Helsingør

Foto: Visit Nordsjælland

Verdenskendt for renæssanceslottet Kronborg, med en søfartshistorie, der omkranser både kulturhavn, den gamle bydel og mange kulinariske oplevelser, er Helsingør et inspirerende møde mellem fortid og nutid.

Eventyrlige rammer på Kronborg

I mere end 400 år har Kronborg været Helsingørs omdrejningspunkt. En lang handels- og søfartskultur har været kernen for byens velstand og Danmarks kontakt til Sverige. I dag er slottet kendt som Hamlets hjem samt stedet, hvor Holger Danske sover i kældrene, indtil han en dag vågner op til dåd for at forsvare Danmark. I dag vækkes historien om Kronborg til live i dramatiserede omvisninger, og du kan også vælge at udforske slottets lange gange, guldbelagte rum, festlokaler og mørke kassematter på egen hånd.

I år har Shakespeares Hamlet 400-års jubilæum, og i den anledning byder Kronborg på en række arrangementer. Den 23. april forvandles Kronborgs dansehal til et dekedant renæssancefest, hvor kongelig balletmester Nikolaj Hübbe, sangerinden Dicte, DJ Djuna Barnes og dansere fra Den Kongelige Ballet sætter rammerne for en festmiddag, der er en konge værdig. Fra den 1. juni til den 29. august flytter Hamlet, Ofelia, Polonius’, genfærd ind på Kronborg Slot i en live-opsætning af Shakespeares Hamlet, hvor gæsterne træder direkte ind i Shakespeares uhyggelige og intrigefyldte univers.

Læs mere om alle oplevelserne på Kronborg Slot her

Underjordiske M/S Museet for Søfart

Oplevelsen af M/S Museet for Søfart begynder allerede før museumsbesøget, da udsigten til Kronborg giver et levende billede af tidligere tiders søfart. Indgangen til museet fører ned til et underjordisk rum, hvor du som besøgende møder en farverig verden af udstillinger, der viser Danmark som en førende søfartsnation. Museets rige samling af Danmarks maritime kulturarv udstilles i stemningsfulde og dramatiske rammer, hvor fortællinger fra de syv have om søfartens farer, hverdagen som sømand og skibenes særlige samfundsordener og regler giver besøgende levende oplevelser af den maritime verden.

Læs mere om M/S Museet for Søfart her

På slentretur i den gamle bydel

Har du lyst til en hyggelig slentretur, er de snævre markstensbelagte gader i Helsingørs gamle bydel et område med en helt særlig atmosfære. Helsingør er en af Europas bedst bevarede historiske byer, hvor du kan opleve historiebesjælede huse i arkitektoniske stilarter, der spænder fra 1500-tallet og frem til nu. Flere steder i byen kan du beundre de farverige købmandshuse med smukke træudskæringer på facaderne og gå på opdagelse i baggårde med brosten og romantiske småhuse.

Læs mere om guidede byvandringer i Helsingør her

Smørrebrød i Rådmand Davids Hus

Efter en dag med kulturelle og historiske oplevelser kan du passende fordøje de mange indtryk med en bid smørrebrød. Rådmand Davids Hus ligger i Helsingørs gamle bydel og er et af byens ældste huse. Når man træder ind i restaurantens ikoniske rammer, er det som at træde ind i tidligere tiders levede liv. Restaurantens oprindelige arkitektur er bevaret med en smuk gårdhave, åben pejs, guldrammer på væggene og lavt til loftet. Romantiske rammer om en hyggelig frokost.

Læs mere om Rådmand Davids Hus her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!