Nytår er årstid for østers og champagne

Østers fra restaurant L'AlsaceFoto: Restaurant L'Alsace.

Ikke meget er så festligt som østers og champagne. Ikke mærkeligt at dette par, der klæder hinanden så godt, hører nytåret til. Har du fået nok af fed julemad, så læs vores guide til restauranter i byen, hvor du finder østers og bobler på menuen.

Efter al den fede julemad er det nu tid til at sætte tænderne i havets lækre østers – rå eller tilberedte – og læske sig med perlende bobler. Vi giver dig her ikke mindre end 6 forskellige steder, der har østers og champagne på menuen. Lad dig ikke skræmme af champagneprisen – langt de fleste restauranter byder også på andre knap så eksklusive – men ganske udmærkede bobler.

Restaurant L’Alsace

Restaurant L'Alsace

Foto: Restaurant L’Alsace.

Restaurant L’Alsace er en restaurant, der har ligget i København siden 1978 – tæt på Strøget i Ny Østergade /Pistolstræde. Det er en klassisk, fransk restaurant, hvor man er ekspert i fisk og skaldyr, og der er som regel altid østers på menuen – det gælder både frokost og aften. Her serveres ganske oplagt franske atlanterhavsøsters. Champagnen leveres i tre prisniveauer og ligger mellem 740-2900 kr. pr. flaske, men vil man spare lidt, findes der også andre mousserende vine. Det gælder alle de nævnte steder i denne guide.

Restaurant L’Alsace ligger i Ny Østergade 9, 1101 København K. 

Læs mere om Restaurant L’Alsace her.

Bistro Pastis

Bistro Pastis

Foto: Bistro Pastis.

Bistro Pastis, der ligger i hjertet af København på hjørnet af Gothersgade og Adelgade, er en typisk bistro i fransk stil. Steak frites, moules, tartare, kanin og altså østers er nogle af de mange franske klassikere fra menukortet. Østers fås både til frokost og aften – og man kan vælge 6, 9 eller 12 stk. Champagnekortet er stort og dækker ca. samme prisspænd som hos Restaurant L’Alsace.

Bistro Pastis ligger på Gothersgade 52, 1123 København K. 

Læs mere om Bistro Pastis her.

Fishmarket

Fishmarket

Foto: Fishmarket.

I Hovedvagtsgade tæt på Kongens Nytorv ligger Fishmarket, der er en fætter til Bistro Pastis. Fishmarket er også i typisk fransk, her provencalsk, stil. Som navnet signalere serveres her så godt som udelukkende fisk og skaldyr – og der er naturligvis østers dagen igennem. Man køber 6 eller 12 stk., men de indgår naturligvis også i en tallerken ”Fruits de Mer”. Champagnen ligger i prisniveauet 575-6000 kr. pr. flaske.

Fishmarket ligger på Hovedvagtsgade 2, 1103, København K.

Læs mere om Fishmarket her.

Skagen Fiskerestaurant – Illum Rooftop

Skagen Fiskerestaurant - Illum Rooftop

Foto: Skagen Fiskerestaurant – Illum Rooftop

Hvis man gerne vil kombinere de kulinariske lækkerier med god udsigt er der en fremragende mulighed på Skagen Fiskerestaurant på Illum Rooftop. Her ligger flere restauranter og cafeer – og altså også denne fiskerestaurant, der er tænkt som en kopi af den berømte i Skagen Fiskerestaurant på havnen i Skagen.
Her serveres næsten udelukkende fisk og skaldyr – så vidt muligt fanget i nærheden af Skagen. Når det gælder østers, er der både danske fra Limfjorden og franske. Champagnen mangler heller ikke. Prislejet ligger fra 545-2000 kr. pr. flaske.

Skagen Fiskerestaurant ligger i Illum, Østergade 52, 1001 København. 

Læs mere om Skagen Fiskerestaurant på Illum Rooftop her.

Cork Vinbar

Cork Vinbar

Foto: Cork Vinbar.

Man kan også være heldig at fange både østers og champagne på vinbarer. Det er f.eks. muligt på Cork Vinbar på Frederiksberg. Som navnet siger, er her større fokus på drikkevarerne end maden, men man serverer alligevel østers – endda flere slags. Om det er danske eller franske skifter med udbuddet og årstiden. Der er et stort udvalg af champagne og andre bobler og priserne for en flaske går fra 750 til 3200 kr.

Cork Vinbar ligger på Henrik Steffensens vej 2, 1866 Frederiksberg C.

Læs mere om Cork Vinbar her.

Bøf & Ost

Bøf & Ost

Foto: Bøf & Ost

Som afslutning må vi lige nævne ”Bøf & Ost” på Gråbrødre Torv. Her er en meget gammel tradition for at servere østers og bobler hver fredag kl. 16.00-18.00.
En østers koster kun 10 kr. og et glas cava 50 kr., så det er byens absolut billigste tilbud. Man kan naturligvis også købe rigtig champagne – også til en meget overkommelig pris – fra 85 kr. pr. glas og 385 kr. pr. flaske). Så er du usikker på, om østers er noget for dig, kan dette være et godt sted at begynde.

Bøf & Ost ligger på Gråbrødre Torv 13, 1154 København K.

Læs mere om Bøf & Ost her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!