5 spisesteder, der byder på udsigt i solen

Illum RooftopFoto: Illum Rooftop.

Hvad med en stråle sol i glasset og et stykke mad toppet med udsigten til byens spir eller havet omkring os? Vi har samlet 5 steder, hvor udendørsserveringen er kombineret med en udsøgt udsigt.

Vi danskere er heldigvis – på trods af ikke altid helt pålideligt vejr – blevet et folk, der elsker at spise og drikke udendørs. Så snart solen sender årets første varmende stråler afsted, er vi klar til udelivet også på caféer og restauranter. København er heldigvis beriget med en fantastisk beliggenhed tæt på havet og med glitrende kanaler, der snor sig igennem byen. Vi giver dig her 5 bud på steder, der ikke blot byder på mad og drikke, men også en udsøgt udsigt.

Kayak Bar

Kayak Bar

Kayak Bar. Foto: Anne-Mette Klausen.

Kayak Bar ligger i hjertet af København, midt mellem Børsen, Nationalbanken og Christiansborg, lige ned til kanalen. Hele området er fredet og de historiske omgivelser giver stedet et helt særligt præg. Baren ligger helt tæt på vandet – så tæt, at man har egen flydende strand. Stedet er en cafe, en bar, et samlingspunkt for kajakroere og et kultursted. Der afholdes masser af arrangementer: musik, koncerter, events, udstillinger, madkurser, catwalks, pladereleases, firmaarrangementer, festivaler og fester. Man kan også kombinere sin spisning med en tur i kajak.

Kayak Bar ligger på Børskaj 12, København.

Læs mere om Kayakbar her.

Kahyt & Kaffe

Kahyt og Kaffe

Foto: Kahyt og Kaffe.

Kender du Skibbroen? Hvis ikke, skulle du besøge den lille husbådskoloni, der ligger ganske tæt på Fisketorvet – en smule længere mod vest. På det seneste er der nemlig kommet en café, Kahyt & Kaffe, i det lille, charmerende område, der før havde en af de bedste udsigter i havnen. Den er nu desværre blevet begrænset lidt af et nyt, højt nabobyggeri, men der er stadig en fin havneudsigt.

Kahyt & Kaffe er indrettet i skibet Jungfruhamn og man er derfor på vandet og midt i havnen og dens mange hyggelige oplevelser og muligheder. Her mærker man den maritime kultur, som er omkring den lille husbådekoloni, og dét at være på gyngende grund er både sjovt og rart. Her kan man sidde både ude og inde. Der er ikke megen plads, så det vil som regel være en vi-kommer-hinanden-ved oplevelse ombord på skibet, hvor der serveres små og simple specialiteter. På Kahyt og Kaffe bliver der talt et maritimt sprog, navne på mad- og drikkevarer har relationer til hav og havn. Det et sted, som ikke er for fint og heller ikke det modsatte – og man kan altså også købe en øl. Åbningstiderne er lidt skiftende så man skal holde sig orienteret på caféens hjemmeside.

Kahyt & Kaffe ligger i skibet Jungfruhamn på Skibbroen, 2450 København SV. 

Læs mere om Kahyt og Kaffe her.

Copenhagen Street Food

Copenhagen Street Food

Foto: Copenhagen Street Food.

Vi bliver ved havnen, for her er der som bekendt rigtig mange fine udsigter. Ét af de senere års mest populære steder er Copenhagen Street Food, der ligger på ”Papirøen” (hal 7 og 8). Initiativtagerne er restauratør Jesper Møller (Toldboden og Restaurant Julian på Nationalmuseet) og Dan Husted (Paté Paté og Biebendum m.fl.). Stedet åbnede i 2014. Fonden bag stedet arbejder for bevaring af det oprindelige røde malkekvæg og Thorshøjgaard – og har allerede doneret 1,3 mio. kr.

Copenhagen Street Food har hallerne indtil engang i 2018, hvor de skal rives ned og øen bruges til andet formål. Men indtil videre huser hallerne 39 gadekøkkener og barer med 13 forskellige nationaliteter, og de drives af små selvstændige entreprenører, der beskæftiger mere end 200 personer. Så regn roligt med, at der er noget for enhver smag.

Der er sol over Papirøen fra kl.11.00 til solnedgang og udsigt til Operaen, Skuespilhuset og Københavns havn. Papirøen er nabo til Christianshavn, hvor Inderhavnsbroen forbinder Christianshavn med Nyhavn.

Copenhagen Street Food ligger i Hal 7 og 8 på Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København. 

Du kan læse om 5 af madstederne her.

Læs mere om Copenhagen Street Foods boder og åbningstider her.

Toldboden

Toldboden

Foto: Toldboden.

Vi fortsætter med havneherlighederne, idet Toldboden ligger på Nordre Toldbod med en fantastisk udsigt over havnen. Man kan spise både ude og inde – grillen er et fremtrædende tilberedningssted og stedets brunch er kendt og eftertragtet. Men bemærk, at her kun er åbent i weekenden (fredag-søndag).

Her serveres klimavenlig mad inspireret af årstidens sæson, det lokale og bæredygtige, bl.a. med grønt fra eget landbrug, Julian Gård i Smidstrup ved Gilleleje. En slags motto for stedet er “beliggenhed, bæredygtighed & begejstring”. Målet er derfor at arbejde for at reducere forbruget af CO2 i alle processer – valg af produkter, madlavning, indretning og dekorationer.

Toldboden ligger på Nordre Toldbod 24, 1259 København.

Læs mere om Toldboden her.

Illum Rooftop

Illum Rooftop

Foto: Illum Rooftop.

Det er dog ikke kun ved vandet, København kan klare en fantastisk udsigt. Inde midt i byen oppe i højden findes også gode muligheder for fremragende udsigter udover tage og spir. Et godt eksempel er på toppen af stormagasinet, Illum, hvor der ligger en hel lille koloni af restauranter med et storslået vue over en stor del af København. Her på Illum Rooftop kan du blandt andet få steak, pizza, hummer eller frisk pasta med trøfler med tilhørende vine og bobler. Her ligger bl.a. Bar Jacobsen med et stort udvalg af øl fra Jacobsens bryghus. Her serverer for eksempel charcuteri, flæskestegssandwich, fish & chips. Baren har en stor udendørs terrasse med over 120 pladser, så du kan nyde en kold øl i solen! På Be Steak serveres udskæringer af oksekød og hos Maio Restaurant serverer man traditionelle retter fra det italienske køkken. Desuden byder Illum Rooftop på kaffebar, sushirestaurant, stenaldermad, fiskerestaurant, pizza osv.

Illum Rooftop ligger i Illum, Østergade 52 (Strøget), 1100 København K.

Læs mere om Illum Rooftop her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!