Restaurant 1. th. – æstetik og skønhed

I den tilsendte middagsinvitation står der: ”Kom til tiden”.

På 1.th kommer man på middagsbesøg og bliver bespist efter værtens beslutning om mad og vin, som var man i et privat hjem. De 8-10 retter kommer som en forbløffende gastronomisk gaveregn, og køkkenets rytme følges af råvarernes udbud.

Gastronomisk eventyr og dramaturgi

Vi bliver buzzet ind i en port, som vi ville blive ved ethvert besøg hos et københavnsk vennepar. Stearinlys blafrer og kaster varme skygger på de rå vægge, og en smilende kvinde skænker os hver et lille glas lun velsmagende æbletoddy.

Vi bliver vist op i en sansevækkende mindre stue med store bløde møbler, gamle træstole, dæmpet belysning og bøger på reolen. Dele af personalet er klædt og sminket som skuespillere i hvide gammeldags kjoler. De er aktører og tjenere på én og samme tid. Der ligger i luften, at der skal ske noget ud over det sædvanlige – stemningen er præget af højtidelighed, fascination og forventning.

Vi sidder intimt ved en bred vindueskarm, og 3 mindre retter serveres på spektakulær vis i samspil med lækre bobler. Efterfølgende anvises vi, af det skuespillende personale, til alle at tage hinanden i hånden hvorefter vi i en lang slange følges til den store spisestue. Et langbord med udsigt til kokkens smukke åbne landkøkken bliver vores placering de kommende timer. Undervejs udvælges enkelte gæster til lydløst at gå med ud af lokalet til en særlig oplevelse. Gaveregnen af retter fortsætter, og inden den store hovedret serveres slukkes alt lyset pludseligt. Stearinlys tændes et efter et overalt i stuen, og et smukt mønster fra lysenes skær i krystalglassene på bordet spreder varme og intimitet.

Med bordet som overdådig tallerken

Alle gæster deles i tre hold – for nu er det dessert tid. Endnu et lokaleskift og på endnu en forbløffende måde serves desserten med bordet som tallerken. Foran hver gæst placeres dennes egen dessert, hvorimod resten af bordet overdækkes med tilbehøret, hvor man kan tage for sig på overdådig vis.

Efterfølgende anvises vi tilbage til den lille hyggelige stue, hvorfra vi startede vores rejse. Her serves kaffen i stearinlysets skær. En skøn og anbefalelsesværdig aften er slut, og vi vandrer ud i det nu oplyste København.

Ønsker du en særlig og speciel oplevelse, så mener vi at de 1.595 kr. per person er besøget på 1. th. værdig.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!