Nedtælling til Copenhagen Cooking

Copenhagen Cooking gentager succes med høstfest og langbord i gaden.Foto: Nicolai Engel.

Gademiddage, gratis events, garage og gourmet – Copenhagen Cooking er lige om hjørnet med 150 arrangementer over hele byen.

Nu er der kun en lille uge til, at Copenhagen Cooking fyrer op under de københavnske kogeplader. Madfestivalen, der holdes for 11. gang, indtager byen den 21.- 30. august og diverterer med et stort og alsidigt program under temaet, nærvær og fællesskab.

Ved en række uhøjtidelige gademiddage rykker man f.eks. tæt sammen på bænkene om langborde og deler et måltid med mennesker, man måske møder for første gang. Et eksempel er Interaktiv Gastronomi, hvor Bit Me Crew og Kitchen Collective under mantraet ”You’ll never eat, cook or drink alone” inviterer til madudflugt i Sydhavnen og dækker op på kajen.

Succesen med udendørs høstfest på Sønder Boulevard, gentages i år på Frederiksberg Allé, hvor Byhøst inviterer til kæmpemiddag for 1000 gæster.

Middag i Joes Garage

Du kan også komme til intim middag for kun 8 personer i Joes Garage. Emanuel Nyarko kaldet Joe er født i Ghana, har boet i Sovjet og Kina, og har de sidste seks år arbejdet som opvasker i Danmark hos Baglokalet på Amager. Middagen serveres midt i det opvaskerum, hvor han arbejder. Under middagen vil han fortælle historier fra sit liv, mens han serverer sine yndlingsretter fra de lande, han har boet i og vasker op.

Michelinerne er også med

Heller ikke gourmeter og feinschmeckere skal gå sultne i seng ved dette års Copenhagen Cooking. Eksempelvis vil de fire stjernekokke Jeppe Foldager (Alberto K), Claus Henriksen (Dragsholm Slot), Francis Cardenau (MASH, Le Sommelier og Umami) og Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) svinge taktstokken over hver deres ret ved en velgørenhedsmiddag på Hotel- og Restaurantskolen.

Også de to Michelin-restauranter Kokkeriet og Kadeau er at finde på festivalen. Kokkeriet har sammensat en menu med vin inspireret af festivalens to nøgleværdier, nærvær og fælleskab, mens Kadeau har komponeret en kurv af lokale råvarer fra Amager Fælled og bornholmske specialiteter til en picnic på Fælleden.

Gratis glæder dag og nat

Programmet byder traditionen tro også på en række gratis glæder. Torvehallerne er ramme om en del af disse arrangementer, f.eks. VM i Risotto og et syltekursus, hvor MadMad Madbodega, hvor giver tips, tricks, opskrifter og smagsprøver.

Du kan også komme til gratis Late Night Cook Off med Timm Vladimir i Vladimirs Køkken i Valby, hvor to professionelle kokke dyster til ud på de små timer, mens der langes billige cocktails over disken. Eller du kan drage til Esrum Møllegård i Nordsjælland, hvor der er smageskoler, workshops, maddebatter, lokale råvarer og serveringer mellem de historiske længder.

Køb billetter her.

Se program her.

Læs også Copenhagen Cooking byder på over 100 events.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!